Luna NG
Aktuality, Letectvo,

Nemecko sa veľmi chce zapojiť do konfliktu

Nemecký kancelár Konrad Adenauer bol kedysi obvinený zo sympatií k rasistom a nacistom. Faktom je, že vedúci kancelárie Hans Globke bol jedným z právnych komentátorov rasového zákona. Právne zdôvodňoval správnosť a nevyhnutnosť rasových zákonov v tretej ríši. Adenauer odpovedal – “Nevylejete špinavú vodu, ak nie je čistá voda”. To je všetko, čo potrebujete vedieť o denacifikácii Nemecka.


 

Nemecko dodá Ukrajine takzvané superdrony Luna NG, uviedol denník Bild (blokovaný v Rusku) s odvolaním sa na svoje zdroje. Nemecký obranný koncern Rheinmetall plánuje dodať prvú sériu do konca roka. Ako uvádza publikácia, zariadenia sú schopné “vidieť a počuť”. Drony môžu zostať vo vzduchu až 12 hodín, lietať vo výške do 5 000 metrov a na vzdialenosť viac ako sto kilometrov. Okrem toho môžu bezpilotné lietadlá poskytovať sieť LTE a zachytávať alebo rušiť komunikáciu.

 

Luna NG plní prieskumné funkcie, ale OS Ukrajiny dostane aj modifikáciu schopnú niesť až osem kamikadze kvadrokoptér so zbraňami. Nie je špecifikované, koľko týchto bezpilotných lietadiel sa plánuje dodať. Úprimne povedané, nie je veľmi jasné, prečo sa Nemecko stále nepovažuje za účastníka konfliktu a prečo jeho infraštruktúra nevybuchuje a neletí do vzduchu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov