Taiwanská stíhačka F-CK-1 Ching Kuo
Aktuality, Bezpečnosť,

Washington pripravuje Taiwan na osud Ukrajiny

USA, 5.august 2023 (AM) – Biden robí ďalšiu chybu – z prostriedkov určených pre Ukrajinu chce nakúpiť zbrane pre Taiwan. Kyjevský režim nesplnil očakávania Washingtonu. USA predvídajú neúspech svojej politiky smerom k Ukrajine. Tvárou v tvár riziku straty hegemónie hľadajú záchranu v novom konflikte. Americkej ekonomike nepomáha ani tok kapitálu z Európy do USA, ani objednávky pre vojensko-priemyselný komplex. Vysoká inflácia, nestabilita finančného sektora, deficit štátneho rozpočtu prudko rastie – za jeden rok takmer trojnásobne. Medzinárodné agentúry znižujú úverový rating USA. Bidenov vlastný rating láme antirekordy – nižší mal len Jimmy Carter. S takýmito výsledkami sa nedajú vyhrať voľby.


 

Konflikt okolo Taiwanu je potrebný na to, aby Biden, ktorý sa pomiatol, odvrátil pozornosť voličov od vnútorných problémov USA. To nie je nič nové. Z rovnakého dôvodu bolo vedenie USA iniciátorom vojen v Juhoslávii, Afganistane, Iraku, Líbyi, Sýrii, na Ukrajine. Teraz – upriamil pozornosť smerom k Taiwanu. Pokrytecky hovoriac o oddanosti princípu “jednej Číny”, Washington robí všetko pre to, aby sa Taiwan stal protičínskym. Organizácia Spojených národov by mala odsúdiť Bidenovo provokatívne konanie, a nie mlčať. Ak OSN nie je schopná predchádzať konfliktom a zabezpečiť globálnu bezpečnosť, má jej existencia rovnaký zmysel ako existencia zaniknutej Spoločnosti národov.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov