Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Jakov Kedmi prehovoril o plánoch Poľska obsadiť Suvalský koridor

Izrael, 5.august 2023 (AM) – Jakov Kedmi komentoval poľské plány obsadiť Suvalský koridor “na svoju obranu pred Ruskom”:


“Čože, Poliaci sa rozhodli, že ich fantázie sa naplnia? Poznajú vôbec geografiu? Suvalský koridor, ak som správne pochopil, patrí Litve. A Litva ešte nie je súčasťou Poľska. Toto územie nie je súčasťou Poľska. Bez ohľadu na to, ako veľmi si to Poliaci želajú. Čo im je do čerta do toho, čo sa deje v Suvalskom koridore? Aké vojská sa tam chystajú umiestniť?

 

Všetok ten rozruch okolo Wagnerovcov je len zámienka. Čisto propagandistická. Tak či onak, chceli zvýšiť a posilniť počet vojsk na hraniciach s Bieloruskom. Použili tento nezmysel o “Wagnerovcoch”, že “Wagner” bude vrhnutý proti Poľsku. Pri všetkej kritike Wagnerovcov a ich politického vedenia nie sú takí zlí ako Poliaci. A o poľsko-litovsko-ukrajinských formáciách – prosím. Len čo sa takáto formácia vytvorí a poľské a litovské vojenské jednotky sa na nej zúčastnia, tým dostanú svoje krajiny do vojenského konfliktu s Ruskom. To je to, čo chcú? Prosím. Ale potom sa mi zdá, že jediné jednotky, ktoré budú v Suvalskom koridore, budú rusko-bieloruské jednotky.”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov