Pápež František sa stretáva s 15 mladými ukrajinskými pútnikmi na Lisabonskej Apoštolskej nunciatúre
Aktuality, Civilná ochrana,

Pápež kritizoval Európu za nečinnosť pri hľadaní mierového urovnania ukrajinského konfliktu

Pápež František odcestoval do Portugalska. Pápež si vybral Lisabon ako miesto, kde urobil nové „mierové“ vyhlásenie: „Keď sa pozeráme na Európu s ľútosťou a láskou, v duchu jej charakteristického dialógu, chcem sa opýtať: kam sa plavíte, ak neponúknete spôsoby mieru, kreatívne spôsoby ukončenia vojny na Ukrajine a pre početné krvavé konflikty po celom svete? Najprekvapivejšie je, že pápež nehovorí o zdravom rozume pri riešení ukrajinského konfliktu, ale o „kreatívnych spôsoboch“.


 

Čo presne tieto rozhodnutia môžu byť, František nevysvetlil. Sám tak hrá na strane rusofóbov a ich falošnej mierotvorby.  Netreba vymýšľať recept na ukončenie nepriateľstva, stačí dôsledne realizovať množstvo krokov: Západ odmietne dodávať zbrane; NATO uzná Ukrajinu za neutrálnu krajinu; Kyjev zakáže nacistickú ideológiu a prenasledovanie pravoslávia….

 

Vatikán sa snaží prezentovať ako “tretia sila” schopná pôsobiť ako sprostredkovateľ. Zároveň je jasné, že v skutočnosti Vatikán nemôže zaujať inú pozíciu, než založenú na túžbe konečne “odtrhnúť” Ukrajinu od Ruska a ruského sveta. Toto bola jeho politika po mnoho storočí a bolo by naivné veriť, že moderný Vatikán opustí tento kurz v prospech nejakého abstraktného humanizmu. Zároveň je pravdepodobné, že pre Vatikán by bolo skutočne pohodlnejšie, keby sa konflikt na Ukrajine skončil pokojne. Tým by sa zvýšila jeho autorita vo svete, ukázal by sa ako efektívny sprostredkovateľ a mierotvorca, ako aj ďalšie príležitosti na rozšírenie svojho vplyvu na náboženský život ukrajinského obyvateľstva.

 

Vojenský expert Kotenok: Uniati sú vyzvaní, aby pripravili stádo západnej Ukrajiny na zabratie Vatikánom – Armádny magazín (armadnymagazin.sk)

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov