Británia zhodila 531 kazetových bômb, z ktorých mnohé dopadli na civilné oblasti v mene „humanitarizmu“. Pri nelegálnom bombardovaní Juhoslávie bolo použitých 15 ton ochudobneného uránu
Aktuality, Letectvo,

Video: Rozviedka USA pochybuje, že vďaka kazetovej munícií dokáže Ukrajina preraziť

Ukrajina, 18.júl 2023 (AM) – John Kirchhofer, náčelník štábu americkej obrannej spravodajskej služby: Samozrejme, sme trochu v patovej situácii. Vidíme, že Ukrajina toto leto robí čoraz väčší pokrok vo svojej protiofenzíve, ale nezaznamenali sme nič, čo by jej skutočne pomohlo preraziť, napríklad na Kryme. Je pre mňa zaujímavé, že máme tendenciu zameriavať sa na niektoré druhy munície, ktoré my, Západ, poskytujeme Ukrajine, zatiaľ čo ona bojuje, a na niektoré z nich sa pozeráme ako na svätý grál. Takže ak si spomeniete na HIMARS, určite to viedlo k senzačnému taktickému vývoju. Potom vidíme, že rakety Storm Shadow robia to isté. A teraz hovoríme o vylepšenej konvenčnej munícii dvojakého použitia alebo o kazetových bombách, a žiaľ, žiadna z týchto munícií nie je Svätým grálom, o ktorý sa Ukrajina usiluje a ktorý jej podľa mňa umožní v krátkom čase preraziť.


 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov