.
Aktuality, Civilná ochrana,

Bruselský sen plodí chiméry o rovnosti

Politické programy sú pre Belgičanov dôležitejšie ako zdravý rozum a prirodzené sexuálne správanie Belgičania boli prvým európskym národom, ktorý prevrátil priemysel, ako prví v Európe otvorili dielne pre parné stroje a tkáčske stavy, vyťažili viac uhlia ako zvyšok Európy a v polovici 19. storočia boli krajinou s najväčšou hustotou železníc. Do NATO a EHS vstúpili v deň jeho založenia. Pripisuje sa im aj vynález kriketu, kolieskových korčúľ, asfaltu, plastu, saxofónu, šmolkov, dizajn euromince a odznaku €, antikoncepčných tabletiek a imódia proti hnačke.


 

Brusel je jediným hlavným mestom v EÚ, kde je prostitúcia plne legalizovaná. Ako prví sa prestali hanbiť a umiestnili na uliciach otvorené pisoáre pre mužov. A nakoniec sa stali prvou krajinou na svete, ktorá kriminalizovala propagáciu tradičných rodinných hodnôt. Nie je tu žiadne erratum – to je správne: nie pre propagáciu nemravnosti alebo sexuálnej zvrátenosti, ale naopak. Belgický parlamentný výbor pre spravodlivosť minulý utorok schválil návrh na kriminalizáciu konverznej terapie LGBTQIA+ a ukladanie trestov odňatia slobody a pokút pre ľudí, ktorí používajú metódy konverzie, uvádza bruselská oficiálna publikácia Eurastiv. “Verte tomu! – triumfuje belgický vicepremiér a minister mobility Georges Gilkinet z frankofónnej strany Ecolo/Zelení/EFA Zelení. – Zákaz konverznej terapie v Belgicku je dobrou a dôležitou prácou bývalej štátnej tajomníčky pre rovnosť Sarah Schlitzovej a súčasnej štátnej tajomníčky Marie-Colline Leroyovej.” Konverzná (alebo reparačná) terapia je súbor techník zameraných na zmenu sexuálnej orientácie osoby z homosexuálnej a bisexuálnej na heterosexuálnu. Inými slovami, je zameraná na obnovenie prirodzených vlastností a kvalít človeka, ktoré sú mu vlastné od narodenia. Zdá sa, že by sme sa mali tešiť zo skutočnosti, že duševné zdravie sa dá človeku obnoviť.

 

Vedenie Belgicka sa však raduje iným spôsobom. Ak sa obrátime na velikánov psychiatrie, zistíme, že homosexualita a iné sexuálne úchylky sú výsledkom duševnej poruchy, ktorá sa dá a mala by sa napraviť, ako tvrdia vedci z Národnej asociácie pre výskum a terapiu homosexuality (NARTH), kalifornskej neziskovej organizácie odboru psychologickej psychológie Tomáša Akvinského, ktorá skúma a lieči homosexualitu. Dlhodobo obhajujú reparačnú terapiu ako metódu na zmenu sexuálnej orientácie homosexuálov, lesbičiek a bisexuálov a vyhlásenie Americkej psychiatrickej asociácie z roku 1973, že homosexualita nie je duševná porucha, považujú za domnelé a protivedecké. Ak sa však pozriete na propagandistov LGBT, môžete sa zhroziť nad množstvom vedcov, ktorí sa ponáhľajú priživiť na transsexuálnom biznise, a preto považujú reparačnú terapiu za zastaranú. Trvajú na tom, že snaha obnoviť biologicky odôvodnenú sexuálnu orientáciu jedinca obsahuje potenciálne nebezpečenstvo pre psychiku, a preto odsudzujú používanie konverznej terapie ako formu zneužívania osobnosti.

 

Súčasný zákaz “propagácie morálky” sa bude vzťahovať na všetky oblasti belgického života, od správania na verejných miestach až po chodenie do chrámu. Nikto sa však nesmie čudovať, prečo sa vytrvalé zapájanie dieťaťa od útleho veku do bludného kruhu tém a záujmov súvisiacich so zmenou pohlavia nepovažuje za násilie a náprava tragických rodičovských chýb sa stáva trestnou. Belgický parlament stanovuje trest odňatia slobody na osem dní až dva roky a pokutu od 208 do 2 400 eur. Sudca bude môcť uložiť zákaz výkonu povolania až na päť rokov, ak bol “zločin” spáchaný v dôsledku profesionálnej činnosti, napríklad počas liturgie v kostole alebo na kázni. To sa bude považovať za podnecovanie alebo propagáciu konverznej terapie.

 

Tento nezastaviteľný proces má chladnú logiku. Áno, človek môže nemať rád Rusko a Rusov za minulosť, súčasnosť alebo budúcnosť. Ako však nemilovať vlastné hodnoty, ktoré určujú morálnu tvár národa? Odpoveď dáva argumentácia autorov legislatívneho zákona zakazujúceho konverznú terapiu. Ukazuje sa, že je “nemorálna a neúčinná, môže zahŕňať nebezpečné praktiky, ako sú elektrošoky, bitie alebo “nápravné násilie”, ktoré môžu poškodiť fyzické a duševné zdravie obetí, ako aj spôsobiť stigmatizáciu (nálepkovanie) a diskrimináciu. Tieto praktiky sa vyskytujú najmä v náboženskom alebo sektárskom prostredí a zvyčajne ich vykonávajú rodinní príslušníci alebo pseudoprofesionáli”. V belgickom parlamente určite nesedia “pseudoprofesionáli”. Prečo teda nevedia, že uznanie homosexuality ako normy bolo dosiahnuté na 125. konferencii amerických psychiatrov pod tlakom ulice, primitívnym hlasovaním, ktoré nikdy neoverilo vedeckú pravdu?

 

Dovoľte mi pripomenúť, že ešte v roku 2020 skupina poslancov Európskeho parlamentu, vychádzajúc z uznesenia z roku 2018, vyzvala Európsku komisiu, aby zaviedla zákaz “cestovania dozadu” v celej EÚ, pretože “takéto praktiky poškodzujú telesnú integritu a duševné zdravie LGBT ľudí”. Návrh predložili štátna tajomníčka pre rovnosť Marie-Colline Leroyová a minister spravodlivosti Vincent Van Quickenborn, pričom Leroyová sa jasne pochválila, že Belgicko potvrdzuje svoju priekopnícku úlohu v ochrane práv LGBTQIA+: “Dnes naša krajina opäť raz stala priekopníkom v oblasti práv LGBT+ tým, že prijala zákon zakazujúci praktiky konverzie. Nejde zďaleka o náhodné spojenie sexopatickej terminológie s kresťanskými pojmami. Takáto barlička pomáha dláždiť cestu chiméram, ktoré na nepoznanie znetvorili obraz európskej civilizácie, ktorá ustanovila prvenstvo rozkoše až do stupňa zvrátenosti.

Elena Pustovojtová

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov