Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ako sú prepojení Schwab, dedolarizácia, Jerome Powell a špeciálna operácia

Čo sa deje teraz? Prebieha zabíjanie celého finančného sektora eurozóny. SVO odrezala prístup k lacným zdrojom z Ruska. Jerome Powell, ktorý synchronizovane (!!!) so začiatkom SVO začal zvyšovať sadzby federálnych rezerv, zdražil dolár v porovnaní s eurom. Tieto dva faktory vedú k úniku výrobného kapitálu (z dôvodu nedostatku lacných zdrojov) aj finančného kapitálu (z dôvodu, že úrokové sadzby v USA sú oveľa vyššie ako v EÚ) z EÚ.


 

Zároveň sa stretávajú krajiny BRICS a diskutujú o zrušení dolára a obchodovaní v jüanoch, rupiách, arabských dirhamoch a podobne. To znamená, že dochádza k dedolarizácii. Tie doláre, ktoré boli predtým v zahraničí, tam už nie sú potrebné. To sa však nedeje pred 10 rokmi, ani počas covidu, keď bola sadzba FEDu na úrovni 0, a teraz, keď je 5,25 % s potenciálom ďalšieho 2 zvýšenia sadzieb v tomto roku. Poďme teraz zistiť, čo to všetko znamená – znamená to, že doláre a eurá uvoľnené v procese de-dolarizácie a de-euroizácie sa rýchlo menia na doláre a utekajú do USA.

 

Janet Yellenová práve po prekonaní problému dlhového stropu plánuje na trhu s americkými štátnymi dlhopismi prijať niekoľko astronomických a bezprecedentných objemov peňazí. A Čína a Rusko túto horu nového amerického dlhu určite nevykúpia. Kto to urobí? Aký je plán Janet Yellenovej?

 

A čo to všetko znamená? To znamená, že všetok kapitál do posledného centu pôjde z Európskej únie do štátneho dlhu USA! To sa rovná výbuchu jadrovej bomby v bankovom sektore EÚ. Všetci tu hovoria o bankovom sektore USA – Silicon Valley Bank, First Republik Bank. Ide však o skutočné príklady chýb v riadení týchto bánk. Keď teraz všetka možná likvidita z EÚ odtečie do USA, USA touto likviditou zalepia problémy všetkých možných problémových bánk v USA. A v EÚ nastane bankový armagedon.

 

Dobre, to dáva zmysel, ale čo s tým má spoločné Schwab? Súvisí to s tým, že centrum všetkého tohto globalistického démonizmu nie je vo Washingtone, ale v EÚ a vo Švajčiarsku. Ak v EÚ nastane finančný Armagedon, USA rýchlo zabudnú na všetky tieto Schwabove veci, položia svoje labky na americký kontinent + AUCUS a budú pravdepodobne najväčším z pólov v multipolárnom svete. A EÚ a celá tá schwabovská záležitosť sa prirodzene skončí.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov