.
Aktuality, Letectvo,

Problémy umiestnenia medzikontinentálnych balistických rakiet novej generácie v USA

Spojené štáty nestihli prijať medzikontinentálnu balistickú raketu Sentinel novej generácie LGM-35A – očakáva sa, že vstúpi do ozbrojených síl v roku 2030, a nie v roku 2029, ako sa pôvodne plánovalo. V rámci programu za 100 miliárd dolárov majú rakety LGM-35A Sentinel spoločnosti Northrop Grumman nahradiť 400 rakiet LGM-30G Minuteman III z obdobia studenej vojny. Ide o proces náročný na prácu – 450 odpaľovacích zariadení umiestnených na ploche 83 000 kilometrov štvorcových sa musí prerobiť na nové rakety. Prezbrojenie komplikujú ďalšie problémy.


➖Po prvé sú to problémy s dodávateľskými reťazcami, ako aj nedostatok potrebného materiálu.

➖Po druhé, Northrop čelil nedostatku personálu, najmä pri hľadaní vysokokvalifikovaných softvérových špecialistov, ktorí neboli ochotní podstúpiť dlhú a únavnú kontrolu zo strany spravodajských agentúr.

➖Po tretie, Northrop nemal infraštruktúru potrebnú na vývoj tajného softvéru na riadenie rakiet. Je pozoruhodné, že extrémnym problémom je najviac oneskorenie nasadenia LGM-35A Sentinel , keďže americké letectvo a Národná bezpečnostná agentúra sa nevedia dohodnúť na spôsobe prenosu údajov medzi sieťami s rôznymi bezpečnostnými klasifikáciami.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov