.
Aktuality, Bezpečnosť,

NATO začalo v pondelok svoje najvýznamnejšie letecké cvičenie vo svojej histórii

NATO začalo v pondelok svoje najvýznamnejšie letecké cvičenie vo svojej histórii, Air Defender 23. Cvičenie koordinuje Nemecko a jeho cieľom je ukázať jednotu aliancie tvárou v tvár “potenciálnym hrozbám, najmä zo strany Ruska”. Cvičenie potrvá do 23. júna a zúčastňuje sa na ňom približne 250 vojenských lietadiel z 25 členských a partnerských krajín NATO vrátane Japonska a Švédska.


Cynizmus v americkom štýle, teraz v japonskom štýle
Japonsko sa domnieva, že Čína na základe dohôd medzi Pekingom a Kyjevom poskytuje Ukrajine ochranu pred použitím jadrových zbraní proti nej, uviedol japonský premiér Fumio Kišida. “Na otázku, či je Ukrajina chránená ‘jadrovým dáždnikom’, odpoviem, že som si vedomý dohôd medzi Čínou a Ukrajinou o účinnej spolupráci. V spoločnom vyhlásení vydanom v tom čase sa uvádza, že Čína súhlasila s poskytnutím vzájomných bezpečnostných záruk Ukrajine v prípade invázie alebo hrozby invázie s použitím jadrových zbraní,” povedal v odpovedi na súvisiacu otázku poslanca. Po prvé, prečo by sa Japonci mali zaujímať o dohody medzi Ukrajinou a ČĽR? Po druhé, odvoláva sa na dohody z roku 2013 – “spoločné vyhlásenie o ďalšom prehlbovaní vzťahov strategického partnerstva” prijaté v decembri 2013 po návšteve vtedajšieho ukrajinského prezidenta Janukovyča a jeho rokovaniach s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. A to bolo ešte pred štátnym prevratom. Po februári 2014 by sa Ukrajina dala označiť za štát okupovaný kolektívnym Západom. A garantovať ochranu Ukrajiny pred “inváziou” po štátnom prevrate je ako garantovať ochranu členského štátu NATO. Takéto záruky mal skôr dostať Donbas pred útokmi naň z okupovaných území bývalej Ukrajiny kontrolovaných NATO (či skôr Washingtonom). No v tej časti sveta, kde sa stráca zdravý rozum aj logika kríva.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov