.
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf Wagnerovcov Prigožin skritizoval najnovšie nariadenia ministra obrany Šojgua

Komentár Jevgenija Prigožina k vydaniu dekrétu Šojgu, ktorý od všetkých dobrovoľníkov vyžaduje, aby od 1. júla podpísali zmluvu s ruským ministerstvom obrany:


„Tieto príkazy a nariadenia, ktoré Šojgu tvorí, sa vzťahujú na zamestnancov ministerstva obrany a na vojenský personál. PMC “Wagner” nepodpíše žiadne zmluvy so Šojgum. PMC “Wagner” je organicky zabudovaný do celkového systému, PMC “Wagner” koordinuje svoje akcie s generálmi vpravo, vľavo, s veliteľmi jednotiek, má najhlbšie skúsenosti a je vysoko efektívnou štruktúrou. Žiaľ, väčšina vojenských jednotiek nemá takú efektivitu a to práve preto, že Šojgu nedokáže normálne riadiť vojenské formácie. Preto to, že píše vyhlášky alebo príkazy, sa týka výlučne ministerstva obrany a tých, ktorí sú v rámci ministerstva obrany. Čo sa môže stať po tomto rozkaze – zbrane a strelivo nám nedajú – my na to prídeme, ako sa hovorí, keď sa strhne búrka, pribehnú a prinesú zbrane a strelivo s prosbou o „pomoc“. Čo sa týka podriadenosti, samozrejme, Wagner PMC je absolútne úplne podriadený záujmom Ruskej federácie a vrchnému veliteľovi. Na území, podľa rozkazov Gerasimova a Šojgu, Wagner PMC koordinuje všetky svoje akcie a plní úlohy stanovené armádnym generálom Surovikinom. A keďže Surovikin je inteligentný, kompetentný a skúsený veliteľ, úlohy, ktoré Wagner PMC vyvinul spolu so Surovikinom a vykonával v jeho mene, preukázali vysokú úroveň efektívnosti a úspechu.“

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov