.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Ďalší zničený konvoj Ozbrojených síl Ukrajiny

Na internete sa objavili zábery konvoja vybavenia Ozbrojených síl Ukrajiny zničeného ruskou armádou, pravdepodobne v smere Južno-Doneck. Záznam vykonal prieskumný dron. Súdiac podľa obsahu videa, získanie obrázkov zničeného nepriateľského vybavenia nebolo vôbec cieľom operátora dronu. Ide len o to, že tieto zostatky techniky na ceste boli v jeho zornom poli. Poľná cesta, kde môžete pozorovať zničené zariadenie, vedie pozdĺž jedného z lesných pásov vysadených pozdĺž okrajov poľa patriaceho nejakému poľnohospodárskemu podniku. Dron lietal po okolí a metodicky ich kontroloval. Osobitnú pozornosť venoval miestam, v ktorých by sa mohli tajne nachádzať nepriateľskí vojaci. Na ceste bolo najmenej päť jednotiek zničenej nepriateľskej techniky vrátane najmenej jedného tanku. S najväčšou pravdepodobnosťou bol vyradený počas pokusu o protiofenzívu.


 

 

V súčasnosti sa v južnom doneckom smere ukrajinské ozbrojené formácie snažia zaútočiť na osadu Storoževoe. Kyjevu sa podarilo obsadiť niekoľko dominantných výšok, ale rieka Mokry Jaly sa môže stať prekážkou ďalšieho postupu ozbrojených síl Ukrajiny.
Podobná situácia sa vyvíja v smere Zaporožie v oblasti Piatichatky, kde tiež obsadil niekoľko výšok, ale je tu vodná bariéra – rieka Jančekrak. Cieľom útokov Ozbrojených síl Ukrajiny so silnou delostreleckou podporou bola aj obec Rabotino.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov