.
Aktuality, Bezpečnosť, Námorníctvo,

Video: Ukrajinské bezpilotné kamikadze plavidlá zaútočili na ruskú prieskumnú loď pri Sevastopole

Podľa slov ruského ministerstva obrany bolo pri útoku na loď Priazovye” Čiernomorskej flotily použitých 6 bezpilotných plavidiel. Útok sa odohral v oblasti Čierneho mora, asi 300 km juhovýchodne od Sevastopolu. Kamikadze boli objavené včas a zasiahli ich zbrane, ktoré sú súčasťou lode. Pri tej príležitosti bolo zničených všetkých 6 plávajúcich kamikadze.


 

 

Ministerstvo obrany zdôrazňuje, že Američania pozorne sledovali útok na loď cez strategický prieskumný dron amerického letectva RQ-4B Global Hawk, ktorý sa nachádzal v oblasti, kde sa nachádzala aj loď Priazovye. Je možné, že pôsobil ako navigátor námorných dronov ukrajinského námorníctva.

 

https://twitter.com/i/status/1667899256055689216

 

Útok mal podobný priebeh ako v prípade lode „Ivan Churs“. Pripomíname, že k útoku došlo pri vstupe tejto lode do vôd Čierneho mora zo smeru od Bosporského prielivu. Hoci posádka lode útok odrazila a „Ivan Churs“ vyšiel z bitky prakticky bez poškodenia, ukrajinská propaganda vtedy informovala o ťažkom poškodení plavidla, kde dokonca zverejnila fotografie, ktoré sa ukázali ako vystrihnuté z videoklipu a s touto udalosťou nemali nič spoločné. Výzbroj na strednej prieskumnej lodi „Priazovlje“: 2 delostrelecké moduly vybavené 6-hlavňovými rotačnými delami AK-630M kal. 30 mm a 2 raketové body (jigita) s celkom 8 systémamov protivzdušnej obrany krátkeho dosahu „Igla“.

 

Video: Nedávno ostreľovaná prieskumná loď Ivan Churs priplávala na základňu v Sevastopole (armadnymagazin.sk)

 

Ruská prieskumná loď bola napadnutá tromi bezpilotnými plavidlami po prechode Bosporom. Video

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov