.
Aktuality, Bezpečnosť,

Analytik pomenoval tri ciele vyhlásenia bývalého šéfa NATO o jednotkách Aliancie na Ukrajine

“Prvým je bývalý šéf vojenskej a politickej aliancie NATO. Jeho vyhlásenie treba považovať za možnosť, nič viac. Predpona “bývalý” mu dáva právo upozorniť na seba a zvážiť v prvom rade svoj názor,” povedal pre noviny Zvezda expert Asociácie vojenských politológov Andrej Koškin. Za zmienku stojí aj to, že Rasmussen ako skúsený líder nehovorí o krokoch NATO, pretože sa nemôže “podpísať” pod Washington, zdôraznil expert. Bývalý generálny tajomník tlačí pobaltské štáty a Poľsko k bilaterálnym dohodám s Ukrajinou, na základe ktorých budú môcť sami prijať určité opatrenia. “A tretia vec je, že napriek tomu, že je bývalým lídrom a provokuje iné štáty, ide o akýsi “informačný balónik” vypustený s cieľom otestovať, ako bude reagovať Rusko a svetové spoločenstvo. Rasmussen na seba berie zodpovednosť a takýmto prejavom situáciu ešte zhoršuje,” uzavrel Koškin.


 

Maďarsko a Grécko opäť zablokovali jedenásty balík sankcií EÚ voči Rusku.  Grécko a Maďarsko na zasadnutí Výboru stálych predstaviteľov EÚ zablokovali nový návrh 11. balíka sankcií proti Rusku, informovala belgická televízia RTBF. Atény a Budapešť sa údajne snažia vyradiť niektoré spoločnosti zo zoznamu spoločností, ktoré podporujú snahy Ruska prekonať západné sankcie. To údajne vyvolalo napätie na stretnutí ministrov zahraničných vecí EÚ, na ktorom nemecká ministerka zahraničných vecí Analena Baerbocková priamo kritizovala Maďarsko.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov