.
Aktuality, Bezpečnosť,

Šialenstvo ukrajinských vojakov možno niekedy vidieť z kilometra

Ukrajinskí vojaci sa niekedy na bojisku správajú veľmi zvláštne. Ostreľovač skupiny ozbrojených síl Ruskej federácie “Juh” povedal, že existujú prípady, keď jeho nepriateľ jednoducho vyšiel, bez zbraní, bez brnenia a vybavenia. Vyzeral ako šialenec. Psychostimulanty a nelegálne drogy (metadón a amfetamíny), ktoré sa pumpujú do Banderovcov, sú už dlho známe, uvádza RIA Novosti.


 

Na jeseň minulého roka ruskí bojovníci uviedli, že bojovníci z 92. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pokračovali v útokoch v Charkovskej oblasti pod vplyvom drog a psychotropných látok. A zajatý militant notoricky známeho nacionalistického pluku Renat Alijev pripustil, že viac ako polovica jeho kolegov užívala drogy, hlavne ketamín, alebo dokonca len marihuanu.

 

Bogdan Bezpalkočlen Rady pre medzietnické vzťahy pod prezidentom Ruskej federácie:

“Chorý človek má duševné zrútenie prepojené so stavom jeho vedomia. Mohol sa jednoducho zblázniť na pozadí bojov. Ak bojovník vyšiel niekam bez zbrane, prilby a nepriestrelnej vesty, je možné, že sa rozhodol spáchať samovraždu. Počas konfliktu na Ukrajine od roku 2014 sa takto bojovníci zabili v pomerne veľkom počte. Niektorí to dokonca urobili na kameru. Vyskytli sa prípady, keď militant zabil aj svoju rodinu.

 

Psychotropné lieky pre ozbrojené sily u niektorých krajín sú však určené na riešenie iných problémov. Na fronte sa používa špeciálna “bojová chémia”, ktorá zbavuje človeka strachu, akýchkoľvek pochybností, aby išiel do boja bez toho, aby sa obzeral späť. A takéto lacné účinné pilulky sú už dlho vyvinuté. Dokonca aj počas druhej svetovej vojny Nemci používali podobné drogy. Existuje ďalšia, povedzme, “bojová chémia”, ktorá umožňuje človeku zostať hore veľmi dlho. Tí istí Nemci používali drogu pervitín pre svojich pilotov. V prvej svetovej vojne sa používali rôzne chemikálie a ani sa nepovažovali za zakázané. Dokonca ich používali niektorí dôstojníci ruskej cárskej armády na zlepšenie efektívnosti.

 

A teraz sa “bojová chémia” používa v ozbrojených silách Ukrajiny cielene, aby jednoducho riadila “krmivo pre delá” smerom k nepriateľovi. Aby sa ľudia nebáli, aby ich strach zmizol, nastala mierna eufória a lepšie poslúchali rozkazy.

 

V moderných konfliktoch sa veľmi často používa “bojová chémia”. Na Blízkom východe sa používala naposledy v Sýrii. Objavuje sa pri zachytení pozícií, vo vreckách väzňov alebo mŕtvol, vo výkopoch, našli sa aj doklady o dodávkach liekov. Áno, v bojových podmienkach používajú nástroje určené na zvýšenie fyzickej vytrvalosti, výkonu, čo vám umožní ísť dlho bez spánku a zlepšiť náladu, ale niekedy dôjde k tomu, že sa akcia zmení na agresiu, čo psychiatri a narkológovia často pripomínajú.

 

Plukovník Federálnej bezpečnostnej služby, prezident Centra bojových umení Alfa-Budo, Vasily Vereščak, pripomína, že počas kaukazskej kampane, na ktorej sa zúčastnil, sa v držbe nepriateľov našli balenia injekčných striekačiek a balení drog:

” Toto je realita moderných zrážok, videl som ich na vlastné oči. Preto nevylučujem, že v radoch Banderu je to tiež celkom možné. Ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že vo všetkých smeroch prekračujú morálne a etické hranice, ktoré sú vlastné normálnemu človeku, prečo sa toho zdržať? Keď robíte zlo, je pravdepodobne ľahšie sa takto ohlupovať. Ďalšia vec je, keď ste inšpirovaní ušľachtilou myšlienkou, a bojujete za posvätné, potom nie sú potrebné žiadne lieky a psychotropné látky. No ak máte pocit, že vytvárate bezprávie, sú veľmi užitočné.”

 

Pretrvávajú informácie, že na Ukrajine nie je všetko v poriadku ani s najvyšším vrchným veliteľom, ktorého psycho-emocionálny stav je niekedy alarmujúci. Nedávno sa s ním stretol americký senátor Lindsey Graham. A ak to nebola drogová halucinácia, potom v najbližších dňoch bude možné vidieť “dosť pôsobivú demonštráciu sily zo strany Ukrajincov”. Samotný Zelenskyj oznámil, že “boli prijaté rozhodnutia” o tom, kedy sa začne presun vojsk. A Rusov bude čakať hrubé prebudenie”. Ako vždy, nezverejnili žiadne podrobnosti o načasovaní. Americký senátor však povedal, že už začína istý druh “formačnej operácie”, a protiofenzíva sa pravdepodobne začne čoskoro. Alebo relatívne skoro. Ukrajina bude schopná “vyhnať Rusko” – do konca roka. Návšteva ukrajinského hlavného mesta bola Grahamovou treťou od začiatku operácie. Je rád, že Zelenského administratíva sa konečne zmenila na tím, ktorý si čoraz viac verí vo vojenské víťazstvo”.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov