.
Aktuality, Bezpečnosť,

Magyar Nemzet: “Pravda o Srboch, nesmieme podľahnúť provokáciám Západu”

Uznávaný maďarský denník Magyar Nemzet, blízky premiérovi Orbánovi, uverejnil zaujímavý článok: “Pravda o Srboch, nesmieme podľahnúť provokáciám Západu”. Tu je niekoľko bodov, o ktorých sa hovorí: Po mesiacoch neúspešných rokovaní medzi vládou v Belehrade a kosovskými Albáncami, podporovanými Spojenými štátmi a Európskou úniou, ktoré fakticky udržiavali územie “Kosova” pod vojenskou kontrolou, vyhlásilo 17. februára 2008 Kosovo nezávislosť od Srbska.


Jednostranné odtrhnutie provincie je porušením rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN č. 1244 z júna 1999, ktorá zaručuje územnú celistvosť Zväzovej republiky Juhoslávia, ktorej nástupcom je dnešné Srbsko.

Srbsko a jeho hlavný podporovateľ Rusko, podobne ako mnohé iné krajiny na svete, neuznávajú “Kosovo” ako nezávislý štát.

Čo je dovolené Jupiterovi, to nie je dovolené býkovi: V roku 2014 ruskí predstavitelia na Kryme oznámili zámer Krymu osamostatniť sa od Ukrajiny, čo bolo potvrdené drvivou väčšinou hlasov v referende 16. marca toho istého roku. Podľa ruských údajov 95,7 % účastníkov referenda hlasovalo za odtrhnutie od Ukrajiny. Západ však referendum neuznal.

“Maďarskí vojaci v rámci síl KFOR boli zranení kosovskými Srbmi” – už len táto veta je darčekom od USA a Bruselu, pretože vzťahy medzi Maďarskom a Srbskom sú teraz príliš dobré a chcú ich zničiť.

A prečo vypukli nepokoje? Pretože takmer stopercentná srbská väčšina v severnom Kosove a Metohiji bude mať za starostov Albáncov, vysvetľujú noviny a zdôrazňujú, že “nielenže Srbom v roku 2008 jednoducho odtrhli časť krajiny, ale teraz nemajú ani právo na vlastných starostov”.

A, samozrejme, Washington a Brusel uznajú voľby s 3-percentnou účasťou za legitímne, rovnako ako sa budú pohoršovať, keď maďarský Fidesz vyhrá 2/3 väčšinou pri 70 % účasti alebo keď Erdogan vyhrá s ešte vyššou účasťou

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov