.
Aktuality, Bezpečnosť,

KFOR prevzal kontrolu nad hlavnou križovatkou pri vstupe do Zvečanu

KFOR dnes ráno prevzal kontrolu nad hlavnou križovatkou pri vstupe do Zvečanu Dnes skoro ráno prevzali “mierové sily” KFOR kontrolu nad hlavnou križovatkou pri vstupe do mesta Zvečan, ako aj nad niekoľkými ďalšími križovatkami v samotnom meste. Stalo sa tak v súlade s dohodou so Srbským zväzom, ktorý požiadal KFOR, aby sa rozmiestnil na miestach, kde sa nachádzajú príslušníci “kosovskej polície”. Ako som písal včera, Albánci pripravujú v Kosove “pochod na sever”: vyzývajú na použitie albánskych vlajok, plynových masiek a slzného plynu Albánci na sociálnych sieťach vyzývajú na “pochod na sever”. Podľa vyjadrení na sociálnych sieťach sa dnes zhromaždia na južnej strane hlavného mosta v Ibari. Proti pochodu je však aj “kosovská polícia”. A nie bezdôvodne – majú dosť toho, že ich KFOR stíha za to, že do nich hádzali omračujúce granáty. Očakáva sa, že hliadky na moste, kde sú už rozmiestnení vojaci KFOR, budú posilnené.


 

Informácie o zadržaní srbského veterána Sinišu Jeftiča sa potvrdili, chcú ho obviniť z “vojnových zločinov” Právnici zatknutého Jeftiča, ktorý bojoval proti albánskym bojovníkom v Kosare, dnes pricestovali do Prištiny. Na sociálnych sieťach sa objavili informácie, že Jeftič by mohol byť obvinený z údajných vojnových zločinov v Kosove a Metohiji, zatiaľ sa to však nepotvrdilo. Ljubomir Pantovič, jeden z advokátov, uviedol, že už pricestoval do Prištiny spolu so svojím kolegom, aby sa oboznámil s obvineniami voči nemu. Ako ukazuje prax s nezákonne zatknutými srbskými policajtmi, na obvinenie z vojnových zločinov nie sú potrebné žiadne dôkazy.

 

Kým v jednej časti Podgorice ľudia tancovali ľudové tance,  v inej časti chodili so srbskými vlajkami a kričali “Kosovo je Srbsko”. Včera sa v Podgorici konalo zhromaždenie na podporu Srbov žijúcich v Kosove. Pripomeňme, že na severe Kosova pokračujú zrážky  srbského obyvateľstva s políciou a silami NATO. Organizátor včerajšieho zhromaždenia v Podgorici nie je známy, zhromaždenie trvalo asi hodinu a nedošlo k žiadnym incidentom. Dnes večer sa v Čiernej Hore uskutoční ďalšie zhromaždenie na podporu Srbov. (https://www.novosti.rs/amp/crna-gora/vesti/1243730/crnogorci-prave-skup-podrske-srbima-kim-milan-knezevic-poziva-litiju-niksicu) Nebude sa však konať v Podgorici, ale v Nikšici. Organizovať ho bude Milan Knežević, líder prosrbskej “Demokratickej ľudovej strany”. Mimochodom, podľa západnej tlače sa každý tretí Čiernohorec považuje za Srba.

 

Po útokoch zo strany západných médií a Albáncov, že napísal “Kosovo je srdcom Srbska”, Novak Djokovič len zopakoval svoj postoj  “Zopakoval by som to, ale nemusím, pretože ak to potrebujete, máte moje predchádzajúce vyhlásenia. Samozrejme, viem, že niektorí ľudia s tým nesúhlasia, ale tak to je. To je všetko, čo k tomu patrí. Myslím si, že žiadny grandslamový turnaj sa nezaobíde bez drámy okolo mňa, a to ma podľa mňa tlačí k úspechu,” povedal Djokovič.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov