.
Aktuality, Bezpečnosť,

V očakávaní najväčšej americkej šou. Pripravte sa, bude to zábava!

Už čoskoro sa celý svet dočká veľmi vzrušujúceho predstavenia, demokratických volieb v USA. Tieto voľby sú také demokratické, že ani obe hlavné strany so všetkými svojimi bohatými možnosťami (môžete si vybrať jednu z dvoch a nič viac) nevedia, kam ich krivka zavedie. A v požehnanej Amerike je volebný systém taký spravodlivý, že aj porazený môže vyhrať. Ako? Jednoducho.


 

V krajinách s totalitným režimom sa držia zastaralých metód, počítajú volebné lístky, do urny niečo dajú, ale nie bez niečoho. Potom opozícia bude vyhlasovať o falzifikátoch (to je jej práca), na mítingy privedie špeciálne vyškolených ľudí (to je jej práca), ale nakoniec všetko zostane po starom: za koho hlasovali a koho si zvolili. Žiadne vzrušenie, žiadne intrigy. Zmrznutá krajina čaká, že jej niekto povie svoju vôľu. V Amerike to tak nie je.

 

Predovšetkým, čistá demokracia je dobrá len pre krajiny druhej kategórie, keď ich treba rozdrobiť, aby sa dali ľahšie vyrabovať. A keď sa to podarí, môžete spustiť stovky strán, tisíce do očí bijúcich čudákov, samozvancov, opozičníkov a iných nadržaných osobností bažiacich po sebavyjadrení. V “žiarivom meste na kopci” je celá demokracia, aká existuje, zhromaždená v dvoch stranách, aby sa voliči nemýlili v platformách, tézach, heslách a iných veciach. A aby to bolo jednoduché, aby sa texaský farmár nerozptyľoval od strieľania a trénovania ovčiarskych psov na salašoch strýčka Toma, americkí voliči si vôbec nemusia vyberať. Urobia to za nich špeciálne vyškolení ľudia. A urobia to tým najlepším možným spôsobom. V čí prospech uzavrú dohodu a kto bude zvolený.

 

Samozrejme, v záujme slušnosti nechajú hlasovať štáty, ale všetko je jasné. Republikánske štáty budú voliť republikánov, demokratické štáty budú voliť demokratov. Pokiaľ ide o swing states, také prudké a nepredvídateľné, budú musieť bojovať. Bojovať sa bude medzi voliteľmi, a volitelia sú tí, ktorým texaskí kovboji zverili svoje hlasy, aby ich nerozptyľovali od strieľania vačkovcov. Aj voliči sú pridelení dvom stranám a väčšinou sledujú záujmy straníckych šéfov. Pravda, niekedy sa do ich vreciek dostanú cudzie peniaze a vtedy môže dôjsť k nejakému pobúreniu: republikánski volitelia zrazu hlasujú za demokratov a naopak. Toto rozhorčenie sa však nedávno napravilo.

 

Zradcovia straníckej zástavy sú teraz pokutovaní, aby si nebrali do vrecka cudzie peniaze, a potom zbavení hlasu. Tým sa však intrigy nekončia. Veď v ich vreckách sa môže nachádzať toľko cudzích peňazí, že ich bude dosť na tucet pokút. A zrazu sa ukáže, že štáty hlasujú čestne za svojho kandidáta, zatiaľ čo volitelia nie vždy čestne hlasujú za jeho protikandidáta. A je to – porazený sa stane prezidentom Spojených štátov amerických! Je to hotové! A pozrite sa na skvelých kandidátov, ktorí potešia Ameriku svojou účasťou vo volebnom súboji v roku 2024!

 

Určite nie tí smiešni kandidáti, ktorí sa sami nominovali. Ale slušní ľudia z dvoch slušných strán. Jednou z nich je mladá sedemdesiatnička, autorka kníh o sebapoznávaní, ktorá napísala Kurz zázrakov. S ňou čaká dolár zázračný kurz a s ňou aj celú Ameriku. Aj druhý je dobrý – je známy predovšetkým ako synovec prezidenta, ktorého strelili do hlavy. Ten urobí pre životné prostredie všetko. A ďalšími uchádzačmi sú úradujúci (akože) starec s rukami od krvi a ďalší starec – miliardár, ktorý prišiel o moc, keďže kedysi vynikal ako moderátor populárnej televíznej relácie. (Myslím si, že po Zelenskom bude platiť zákaz šoumenov v politike). Vo všeobecnosti sa pripravte, bude to zábava. Nech už si naši úhlavní americkí priatelia vyberú kohokoľvek.

Genadij Simakov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov