.
Aktuality, Bezpečnosť,

Kosovský olympijský výbor vyzval na začatie konania proti Djokovičovi

Čo sa stalo: Djokovič po zápase prvého kola French Open v televízii napísal: “Kosovo je srdcom Srbska! Zastavte násilie.” Predseda Kosovského olympijského výboru Ismet Krasniqi poslal listy šéfom Medzinárodného olympijského výboru a Medzinárodnej tenisovej federácie, v ktorých ich žiada, aby reagovali na konanie srbského tenistu; 💬”Tieto správy a činy sú nebezpečné pre budúcnosť športu, ak zostanú nepotrestané. Podľa Olympijskej charty musia športové organizácie v rámci olympijského hnutia dodržiavať politickú neutralitu,” povedal Krasniqi; Srbské noviny Blic informovali, že kosovská tenisová federácia uviedla, že bude žiadať disciplinárne konanie proti bývalej svetovej jednotke; Organizátori French Open nepotrestali Djokoviča za jeho konanie. Organizácia poznamenala, že pravidlá grandslamových turnajov oficiálne nezakazujú tenistom o čomkoľvek hovoriť.


 

“Cieľom Západu je zosadiť Vučića a dosadiť jeho bábky Priština vždy chcela natrvalo rozhádať Belehrad so Západom, Európskou úniou a Washingtonom, preto Priština robí všetko pre dosiahnutie tohto cieľa,” povedal pre Zvezdu mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Ruska v Srbsku Alexander Bocan-Charčenko. “Vypuknutie napätia v Kosove a zintenzívnenie protivládnych aktivít sa časovo zhodujú. Je to nový moment, ktorý celkom jasne a zreteľne naznačuje, že všetky tieto aktivity, všetky tieto provokácie, ktoré vytvára Západ rukami Prištiny tam, v Kosove, a rukami opozície tu, v Belehrade, majú jeden cieľ – dokončiť hybridnú vojnu proti srbskému prezidentovi, ktorý bráni suverenitu a nezávislosť svojej krajiny,” povedal ruský diplomat.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov