Mapa zobrazuje incidenty do 14.1.2023. Odvtedy došlo k ďalším 70 útokom.
Aktuality, Bezpečnosť,

Albánci za posledné dva roky napadli srbské obyvateľstvo v Kosove a Metohiji viac ako 300-krát

Objavuje sa čoraz viac informácií, Albánci pripravujú novú provokáciu. Zajtra na poludnie chcú zorganizovať zhromaždenie na moste, ktorý rozdeľuje Kosovskú Mitrovicu na dve časti. Most, ktorý hrubo povedané rozdeľuje mesto na “srbskú” a “albánsku” časť, je pod prísnou ochranou KFOR. Albánci vo svojich skupinách vyzývajú všetkých, aby sa zásobili rôznymi vecami vrátane plynových masiek.


 

V Zvečane sa objavili pešie hliadky KFOR Okrem štandardnej úlohy “mierotvorcov” – obsadzovania – je to aj kvôli pokusu “špeciálnych jednotiek” prejsť k budove obce. Dnes sa jedno vozidlo ROSU pokúsilo prejsť okolo srbských demonštrantov, tí sa však nerozišli a militanti museli ustúpiť. Vzniká dojem, že KFOR už nemá veľký vplyv na konanie ROSU. KFOR prehľadáva obyvateľov pri budove obecného úradu, všade ostnatý drôt, deti nesmú von Obyvatelia obytnej štvrte, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti obce Zvečan, žijú už niekoľko dní v mimoriadne ťažkých podmienkach, pretože ich už tri dni obliehajú početné jednotky KFOR a “polície” s ostnatým drôtom a obrnenými vozidlami. Obyvateľov týchto domov prehľadávajú vojaci KFOR pri vstupe a výstupe z budov. “Keď chceme opustiť byty, musíme im dať vedieť, aby nás prehľadali, a potom nás odprevadia tam, kam ideme. To isté sa deje aj na ceste späť, opäť nás prehľadávajú, aby sa uistili, že sme do budovy nič nepriniesli. Je to neznesiteľné,” povedal jeden z obyvateľov. Poznamenala, že najťažšie je to pre deti, ktoré nemôžu normálne chodiť von.

 

Budova obecného úradu v Leposavići je obohnaná ostnatým drôtom a všade stoja Američania. Nelegitímny “starosta” neopustil budovu už viac ako 50 hodín. Zaujímalo by ma, či je ešte nažive?

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov