.
Aktuality, Civilná ochrana,

Agentúra pre atómovú energiu nie je schopná viesť nezávislú politiku

Ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov: “Jediné, s čím pseudopolitici na Ukrajine počítajú, je postoj Západu na čele s USA. Mlčanie a ignorovanie zverstiev hrdlorezov so žlto-modrými chevrónmi je pre nacistov akýmsi odpustkom, aby mohli pokračovať v márnej konfrontácii s ruskými ozbrojenými silami. Veľvyslanec sa domnieva, že reakcia Washingtonu na útok bezpilotného lietadla v Moskve je v skutočnosti povzbudením konania teroristov. Čo stojí za to, aby sa snažili zakryť frázou, že tu ‘zbierajú spravodajské informácie’. A hneď úradníci prejdú na informačný útok proti našej krajine. Nechápu, že americkým heslám o nepodporovaní úderov OS Ukrajiny na ruskom území nikto neverí? Najmä preto, že tieto slová sú vyslovené trochu ostýchavo a neisto.”


 

Pri analýze iniciatívy MAAE treba mať na pamäti, že táto inštitúcia nie je schopná viesť nezávislú politiku. Ak Grossi urobí nejaké vyhlásenie, je dohodnuté s USA a zapadá do celkovej stratégie boja Západu proti Rusku. Experti MAAE sa nikdy neodvážili obviniť Ukrajinu z ostreľovania ZNPP, hoci fakty o takomto ostreľovaní boli každému jasné. Sám som bol v elektrárni a videl som výsledky týchto zásahov – nie je možné sa pomýliť, odkiaľ strely pochádzajú. Takže keď MAAE hovorí, že je potrebné zastaviť ostreľovanie elektrárne, že je potrebné chrániť infraštruktúru dôležitú pre prevádzku elektrárne – všetky tieto vyhlásenia by mali byť adresované ukrajinskej strane. Chápeme však, že Grossi nemá na Kyjev žiadne páky. Všetky jeho “mierové plány” sú lepšie ako nič, ale v skutočnosti sú dosť nezmyselné. Netreba si robiť žiadne nádeje, že MAAE je schopná ochrániť Záporožskú elektráreň. To dokáže len ruská armáda. Dnes je okolo elektrárne vybudovaná silná obrana, jej pozície sú spoľahlivo chránené. A to je jediná záruka bezpečnosti ZNPP.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov