.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Putin potvrdil raketové útoky na rozhodovacie centrá na Ukrajine

Ruské jednotky pokračujú v úderoch na vojenské ciele na území Ukrajiny, zasahujú muničné sklady, sklady pohonných hmôt a mazív a miesta rozmiestnenia Ozbrojených síl Ukrajiny. Tentoraz padol úder aj na rozhodovacie centrá. Uvádza sa to v novej správe ministerstva obrany. Podľa správy ruské sily počas dňa podnikli skupinové útoky proti určeným cieľom presnými zbraňami dlhého doletu. Za ciele boli zvolené ústredné rozhodovacie body, kde dochádza k plánovaniu teroristických činov na území Ruska. Včerajší denný úder na Kyjev bol práve z tejto série.


 

Na Ukrajine útoky popierajú, tvrdia, že nič nepriletelo a všetky vyhlásenia sú ruskou propagandou. V správe Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny sa uvádza, že počas náletu ukrajinská protivzdušná obrana v oblasti Kyjeva údajne zostrelila 11 rakiet ruského Iskanderu a kamikadze drony Geran. Zároveň je dnes v Kyjeve obzvlášť tvrdá SBU, ktorá zakazuje fotografovanie následkov dopadu rakiet na ciele a ich zverejňovanie na webe, a hrozí trestnoprávnou zodpovednosťou. V oblasti budovy Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny bol zablokovaný most, zrejme takisto kvôli úderom.

 

Útok bezpilotného lietadla na Moskvu súvisel s nedávnymi ruskými útokmi na “rozhodovacie centrá” v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Uviedol to prezident Ruskej federácie Vladimir Putin v komentári k ranným udalostiam. Putin tak vlastne zopakoval verziu, ktorú predtým vyslovil jeho tlačový tajomník Dmitrij Peskov. Prezident zase zdôraznil, že útok na predmetné „rozhodovacie centrum“ bol vedený na veliteľstvo vojenskej rozviedky Ukrajiny – Hlavné spravodajské riaditeľstvo ministerstva obrany. Pripomeňme, že táto štruktúra priamo riadi sabotáže na území Ruskej federácie, vrátane útokov bezpilotných lietadiel. Ako poznamenal Putin, kyjevské útoky v skutočnosti provokujú Rusko k „zrkadlovým akciám“. Hlava ruského štátu zdôraznila, že Ukrajinci by mali pochopiť, k čomu by takáto politika vedenia ich krajiny viedla. Pravdepodobne naznačil ďalšie údery na ukrajinskú metropolu. Okrem toho Vladimir Putin poznamenal, že protivzdušná obrana bude v Moskve „zhutnená“. Ozbrojené sily RF sa tak budú snažiť, aby bola obrana vzdušného priestoru hlavného mesta Ruska menej zraniteľná voči útokom nepriateľských bezpilotných lietadiel. V tejto súvislosti však stojí za zmienku, že podobné opatrenia sú potrebné aj v iných regiónoch Ruskej federácie, ktoré sú tiež predmetom ukrajinských útokov bezpilotných lietadiel.

 

 

Vyhlásenia ruského prezidenta Vladimira Putina: 

▪️Bolo nevyhnutné , aby po rozpade ZSSR vznikla konkurencia medzi Ruskou federáciou a Ukrajinou, no predpokladalo sa, že to bude prebiehať v civilizovanej podobe.

▪️Ľudia, ktorí po rozpade ZSSR ovládali Ukrajinu, sa rozhodli vytvoriť anti-Rusko pod vplyvom Západu.

▪️Rusko bolo oklamané sľubmi o nerozšírení NATO na východ.

▪️V reakcii na vojnu, ktorú začal kyjevský režim na Donbase, bolo Rusko donútené konať , my sme túto vojnu nezačali.

▪️Moskovský systém protivzdušnej obrany sa úspešne vyrovnal s útokom UAV, aj keď existujú aspekty, na ktorých je potrebné popracovať .

▪️Pokusy Ukrajiny zastrašiť ruských občanov svedčia o teroristickej činnosti – útoky dronov to potvrdzujú.

▪️Občania Ukrajiny trpia skutočným terorom a nemajú možnosť slobodne sa vyjadrovať.

▪️ Od samého začiatku ukrajinské úrady deklarovali svoju neutralitu, no postupne sa pripojili k nepriateľskej štruktúre – NATO, čo je v rozpore so záujmami Ruska.

▪️Rusko pri nedávnom raketovom útoku zasiahlo veliteľstvo ukrajinskej vojenskej rozviedky .

▪️Ozbrojené sily Ruskej federácie zasahujú na území Ukrajiny, používajú však vysoko presné zbrane , ktoré sú namierené výlučne proti vojenským objektom. Územie stále nazývané Ukrajina ovládli ľudia na čele so Západom.

▪️V roku 2014 uskutočnili západné krajiny na Ukrajine prevrat a začali likvidovať každého , kto sa snažil budovať normálne vzťahy s Ruskom.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc

Video: Raketový komplex Pancir pracuje na jednom z útočiacich dronov pri Moskve

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov