.
Aktuality, Bezpečnosť,

Americká najvyššia moc sa potápa v bahne škandálov

V dôsledku boja medzi demokratmi a republikánmi sa dvaja americkí prezidenti, minulý aj súčasný, dostali pod drobnohľad orgánov činných v trestnom konaní. Nedávno sa pod paľbu kritiky dostal Donald Trump, teraz je na rade Joe Biden – je obvinený z účasti na korupčnej schéme so zahraničnými štátnymi príslušníkmi.


 

Hovorca FBI uviedol, že bol získaný “dôveryhodný” dokument, ale úrad napriek požiadavke republikánskeho predsedu kongresového výboru pre dohľad a zodpovednosť Jamesa Comera odmietol zverejniť údaje poskytnuté neznámym informátorom. Ten odhalil, že členovia Bidenovej rodiny a ich obchodní partneri dostali od zahraničných subjektov platby vo výške 10 miliónov dolárov. Peniaze po malých častiach prechádzali sieťou fiktívnych spoločností, pravdepodobne s cieľom zakryť konečný účet a sťažiť výpočet celkovej sumy. Väčšina prostriedkov bola prevedená v čase, keď bol Biden viceprezidentom. Medzi možných príjemcov patrí spoločnosť s väzbami na ČĽR. Toto by mohol byť začiatok veľkého škandálu v Amerike.

 

Iskry teda zaiskrili, ale plamene, v ktorých môže horieť Bidenova povesť, sa ešte len začínajú rozpaľovať. Je veľmi pravdepodobné, že z toho profituje Trump, zatiaľ Bidenov hlavný súper v nadchádzajúcich voľbách. Aj voči Trumpovi je vznesených niekoľko závažných obvinení…

 

Podľa Jamesa Comera “sa uskutočnili určité transakcie, ktoré umožnila Bidenova pozícia a ktoré ohrozili národnú bezpečnosť”. The Federalist sa domnieva, že do korupčnej schémy môže byť zapojená asi desiatka prezidentových príbuzných a spolupracovníkov: jeho mladší brat James Biden, jeho manželka, syn Hunter, Hunterova manželka – bývalá aj súčasná. Medzi podozrivými sú aj Hunterova priateľka a vdova po zosnulom bratovi Bo, ako aj vnuk a synovci šéfa Bieleho domu. Skutočná rodinná zákazka!

 

Bidenov syn Hunter je povestný tým, že sa dostáva z jedného škandálu do druhého. Obvinili ho najmä z daňových podvodov, keď pôsobil ako riaditeľ energetickej spoločnosti Burisma na Ukrajine a svoju pozíciu využil na osobné obohatenie. James Biden patril medzi riaditeľov zdravotníckej spoločnosti Americore Health, ktorá mala vážne finančné problémy. O jeho aktivity sa pred niekoľkými rokmi zaujímala FBI. Jamesa pri prijímaní lukratívnych rozhodnutí údajne protežoval jeho brat. Ani prezidentov druhý brat Frank, ktorý zatiaľ nebol do korupčného konania zapletený, nezaháľal. Živil sa na Floride, kde pracoval v stavebníctve. “Mám rád, keď ma automaticky prijímajú alebo aspoň počúvajú, čo mám na srdci,” pochvaľoval si. Celá vec je bahnitým kruhom, ktorý vyčerpáva vodu.

 

A hoci FBI zrejme disponuje podrobnými informáciami, s definitívnymi závermi sa neponáhľa. Samotný Joe Biden sa k obvineniam stavia akosi vlažne. Ubezpečuje, že nikdy nebol zapojený do finančných transakcií. Vyjadril sa aj o svojom synovi Hunterovi:

“Verím mu, mám v neho dôveru, som na neho hrdý. Neurobil nič zlé… Mimochodom, o špine na Joea Bidena sa hovorilo už počas jeho predchádzajúcej volebnej kampane. Potom sa však obvinenia rozplynuli vo vzduchu. Teraz by to mohlo dopadnúť inak.

 

Americký plukovník vysvetlil ako USA pripravovali ukrajinskú armádu

 

Republikáni túžia po krvi a opierajú sa o osvedčených spolupracovníkov. Jedným z nich je najstarší senátor Charles Grassley, ktorý čoskoro dovŕši 90 rokov.

“Máme dôveryhodné informácie, že k tejto trestnej činnosti došlo,” povedal. – “Nemôžem overiť, či je to pravda, ale dôverujem svedkovi, ktorý oznámil existenciu dokumentu. Už sa objavujú požiadavky na odvetné opatrenia.

 

“Rodina Bidenovcov sa musí zodpovedať za svoje činy. Ministerstvo spravodlivosti musí ustúpiť z cesty a vyšetriť tento prípad. My sme urobili prácu za nich, takže ju teraz nemôžu pokaziť. Ak sa niektoré z obvinení potvrdí, niekto s priezviskom Biden bude musieť byť obvinený a stíhaný. Možno bude musieť stráviť nejaký čas vo väzení,” povedala členka Republikánskej strany Nancy Maysová. Demokrati sa, samozrejme, nebudú nečinne prizerať. Svet sa čoskoro dozvie veľa o kandidátoch na prezidenta USA. Podľa Willa Hurda, člena Snemovne reprezentantov, budú voľby “pekelnou odvetou”.

Valrij Burt

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál. Pre viac príspevkov odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Vďaka za Vašu pomoc 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov