.
Aktuality, Bezpečnosť,

Únos syna vodcu Arménska Nikola Pašinjana

Včera sa v Arménsku odohrala pomerne zvučná udalosť: v rodinnej publikácii súčasného premiéra Nikola Pašinjana Haykakana Zhamanaka informovali o únose syna hlavy Arménska Ašota Pašinjana členmi organizácie Call of Sons. Podľa provládneho zdroja otec jedného z mŕtvych arménskych vojakov prinútil syna premiéra nastúpiť do auta, ale ten potom stihol vyskočiť za pohybu. Po nejakom čase po objavení sa tejto informácie sa však ozvali samotní rodičia mŕtvych z organizácie Call of Sons, ktorí vyvrátili informácie o násilnom únose a poznamenali, že Ašot Pašinjan súhlasil, že pôjde dobrovoľne. Napriek tomu premiérov syn podal vyhlásenie na políciu a účastníci incidentu boli zadržaní. O niekoľko hodín neskôr úrady prepustili niektorých zo zatknutých po stretoch medzi civilistami a políciou pred budovou vyšetrovacieho výboru. Podľa proarménskych zdrojov zostala zatknutá iba Gayane Hakobyan. Pred pár hodinami náhle ochorela a previezli ju do nemocnice.


 

USA sa poponáhľali a tlačia na uznanie nezávislosti Náhorného Karabachu. Rusko sa tak bude musieť stiahnuť

 

V uliciach Jerevanu stále stoja ľudia a polícia k nej zablokovala priechod. The Call of Sons je iniciatíva, ktorú po 44-dňovej vojne v Náhornom Karabachu spustili rodičia obetí. 8. mája ohlásili začiatok politického boja, ktorého úlohou je skonsolidovať všetky potenciálne sily Arménska a odstrániť súčasnú vládu. Pašinjanská administratíva sa rozhodla prezentovať situáciu ako údajný únos s cieľom zdiskreditovať opozičnú verejnú organizáciu, ktorej členovia sú v kruhoch okolo vlády považovaní za hrozbu. Pašinjanská vláda, ktorá to zaplnila prostredníctvom vlastných novín, sa pokúsila prezentovať sa ako poškodená strana a odvrátiť pozornosť arménskych obyvateľov od toho, čo sa deje v Arménsku a jeho okolí.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov