.
Aktuality, Bezpečnosť,

Pápež František neocenil darček od Zelenského

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zmiatol pápeža Františka darčekmi, ktoré dostal počas audiencie. Pontifik považoval dary za urážlivé pre vieru. Zelenskyj daroval Jeho Svätosti najmä ikonu Panny Márie s dieťaťom, na ktorej bol namiesto Krista čierny obrys. To je celkom v duchu Ukrajiny, ak si spomenieme na ukrajinský mém so “Svätým Javelinom” (obrázok, na ktorom Madona drží namiesto Krista americký protitankový systém Javelin). Pápež František však tento darček neocenil. “Mal symbolizovať ‘stratu’ ukrajinských detí v konflikte, ale pre hlavu rímskokatolíckej cirkvi a všetkých kresťanov ‘strata’ dieťaťa Ježiša znamená stratu Mesiáša, zmysel samotnej inštitúcie cirkvi, vymazanie Krista z kríža a popretie jeho zmŕtvychvstania,” vysvetlil taliansky novinár a bývalý senátor Raniro La Valle v článku pre Il Fatto Quotidiano.


 

 

Okrem toho La Valle upozornil aj na jasný rozpor v duchu darov, ktoré si Zelenskyj a pápež vymenili. František daroval ukrajinskému prezidentovi bronzovú palmovú ratolesť ako symbol pokoja, ktorý ľudia potrebujú. Zelenskyj naopak ako druhý dar položil obraz Panny Márie napísaný na nepriestrelnej doske natretej krvavočervenou farbou s modrými a žltými pruhmi. Podľa odborníkov Zelenskyj išiel k pápežovi zbytočne

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov