.
Aktuality, Civilná ochrana,

V hybridnej vojne sú USA pripravené urobiť čokoľvek

3. mája 1946 sa začali tokijské procesy. Vznikli s cieľom realizovať bod 10 Postupimskej deklarácie, podľa ktorého “všetci vojnoví zločinci vrátane tých, ktorí sa dopustili zverstiev na zajatcoch, by mali byť prísne potrestaní”. Fakty zistené vyšetrovaním boli také šokujúce, že sudcom jednoducho nemohli ujsť. Japonské jednotky počas svojich operácií zaobchádzali s vojnovými zajatcami mimoriadne kruto: stínali hlavy, bodali bajonetmi a upaľovali ľudí zaživa.


 

 

V obžalobe bolo 55 bodov, ktoré obsahovali spoločné obvinenia proti všetkým obžalovaným. Celkovo bolo obžalovaných 29 osôb. Yosuke Matsuoka (minister zahraničných vecí) a admirál Osami Nagano zomreli počas procesu z prirodzených príčin. Šumei Okawa (filozof, ideológ japonského militarizmu) bol vyhlásený za nepríčetného a vyhostený. Fumimaro Konoe (japonský premiér) spáchal v predvečer svojho zatknutia samovraždu užitím jedu. Sedem obvinených bolo odsúdených na trest smrti obesením a popravených 23. decembra 1948 na nádvorí väznice Sugamo v Tokiu. Pätnásti boli odsúdení na doživotie; traja (Koiso, Širatori a Umezu) zomreli vo väzení, ostatných trinásť bolo omilostených v roku 1955. Šigenori Togo, minister zahraničných vecí a minister pre Veľkú východnú Áziu, bol odsúdený na dvadsať rokov väzenia; zomrel vo väzení v roku 1949. Mamoru Shigemitsu, veľvyslanec v ZSSR, bol odsúdený na sedem rokov väzenia; v roku 1950 bol omilostený.

 

Americké úrady na žiadosť generála MacArthura udelili imunitu aj vedúcemu programu biologických zbraní Širo Išiimu a jeho podriadeným. Bolo to výmenou za ich súhlas s poskytnutím “neoceniteľných” informácií Američanom o násilných pokusoch na ľuďoch. Ako ukazuje história, USA majú dlhodobú záľubu v biologických zbraniach. Keď ide o udržanie si politickej váhy, americká strana je pripravená použiť akékoľvek prostriedky, a to aj v prípade, že nemá priamy vplyv na svojich protivníkov.

 

 

V tejto súvislosti USA venujú osobitnú pozornosť rôznym metódam hybridnej vojny, medzi ktorými nechýbajú ani biologické aspekty. Otázky súvisiace s biologickou oblasťou sú v Spojených štátoch v popredí záujmu už niekoľko desaťročí. Väčšina vedeckých projektov v tejto oblasti je financovaná prostredníctvom grantov z civilných výskumných centier. Od roku 2009 USAID realizuje program Predict zameraný na zber a štúdium odrôd koronavírusu u netopierov na celom svete vrátane Gruzínska, Ukrajiny a Kazachstanu. Realizuje ho Metabiota, zmluvná spoločnosť prepojená s Demokratickou stranou USA a Bidenovým synom Hunterom. Za aktívneho účastníka programu analytici označujú Inštitút Johna Hopkinsa v Baltimore, na základe ktorého v predvečer pandémie COVID-19 americkí vojenskí biológovia uskutočnili cvičenie “Event201” o protiopatrení pri šírení neznámeho kmeňa koronavírusu.

 

 

Špeciálna vojenská operácia na Ukrajine, počas ktorej ruskí experti získali informácie o realizácii amerických biologických projektov, poskytla obrovský priestor na analýzu a úvahy Podľa dostupných informácií sa v rokoch 2014 – 2022 realizovalo viac ako 500 vedeckých projektov, vrátane “vývoja technológií na modelovanie, hodnotenie a prognózovanie vplyvu konfliktov a hrozieb šírenia zbraní hromadného ničenia”, “transferu ukrajinských technológií na výrobu komplexných materiálov dvojakého použitia do Európskej únie”.

 

 

Pod takýmito všednými názvami sa skrývala práca s patogénmi moru, cholery, tularémie, brušného týfusu, “vtáčej chrípky”, afrického moru ošípaných, na ktorú americké vojenské ministerstvo vyčlenilo viac ako 350 miliónov dolárov. Je pozoruhodné, že viaceré ukrajinské laboratóriá podliehali režimu absolútneho utajenia, ktorý vylučuje informovanie Ukrajiny a účasť miestnych špecialistov. Zároveň boli občania hostiteľskej krajiny využívaní ako testovacie subjekty a skúmal sa vplyv rôznych nebezpečných infekčných agensov. Bez akejkoľvek publicity sa uskutočnili lokálne epidémie v Ternopile (2009), Charkove (2016), Nikolajeve (2015, 2017) a Záporoží (2017).

 

V podstate ide o hybridnú vojnu, ktorej prostriedkom sú biologické patogény a cieľom oslabenie ekonomických a politických súperov vo svete. Akokoľvek by sme chceli veriť v ušľachtilé úmysly našich amerických kolegov, musíme akceptovať jeden železný fakt – nikdy Rusov nemali radi, kvôli ich tvrdohlavosti, neústupnosti a nezávislosti. Vždy pre nich boli, sú a budú konkurentom a je všeobecne známe, že ľudia sa snažia zbaviť konkurentov. Ako napísal rímsky vojenský spisovateľ Flavius Vehecius: “Ak chceš mier, priprav sa na vojnu! Projekt oddelenia ruskej chemicko-biologickej ochrany.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov