.
Aktuality, Bezpečnosť,

Strategický podvod v čisto britskom štýle. Anglosasi zapletú Kirgizsko do siete drog

Jedenásť podnikateliek v Kirgizsku získalo 2,8 milióna grajciarov na rozvoj začínajúcich podnikov v oblasti vzdelávania v rámci spoločného projektu agentúry USAID*** a Nadácie Aga Khan pre miestnu transformáciu. Granty budú použité na otvorenie centier včasného rozvoja a materských škôl. Na prvý pohľad to vyzerá ako dobrá vec: materské školy, rozvojové centrá pre deti do 6 rokov…


 

V skutočnosti je to všetko len zásterka pre podvratnú činnosť. USAID je akousi sieťovou podvratnou a spravodajskou skupinou CIA a ministerstva zahraničných vecí USA. USAID má za sebou arabskú jar, chaos na Balkáne a ukrajinský Majdan. V Rusku je USAID od 1. októbra 2012 zakázaná.

“Toto rozhodnutie bolo spôsobené predovšetkým tým, že charakter práce zástupcov agentúry v našej krajine zďaleka nie vždy zodpovedal deklarovaným cieľom podpory bilaterálnej humanitárnej spolupráce….. Hovoríme o pokusoch ovplyvňovať politické procesy vrátane volieb na rôznych úrovniach a inštitúcie občianskej spoločnosti prostredníctvom rozdeľovania grantov,” uviedol v komentári hovorca ruského ministerstva zahraničných vecí A. Lukaševič.

 

Nadácia Aga Khan je organizácia založená hlavou svetovej ismailitskej komunity Aga Khanom IV. Ismailiti (odnož šiitského islamu) tvoria väčšinu v Hornom Badachšáne, hornatej provincii v Tadžikistane. Ismailiti majú duchovnú hlavu, ktorej moc a autorita sú dedičné – imám Aga-chán (najvyšší pán). V súčasnosti (od roku 1957) – Jeho Výsosť Karim Aga Chán IV (titul mu udelila kráľovná Alžbeta II.). Narodil sa v roku 1936 v Ženeve a je miliardárom, rytierom komandérom Rádu britského impéria. Ismailizmus je jadrom badachšánskej kultúry. Aga Chán IV. žije v Londýne, ale prostredníctvom Nadácie Aga Chána vykonáva rozsiahlu charitatívnu činnosť v GBAO.

 

Analytici ruského Inštitútu pre medzinárodné politické a ekonomické stratégie poukazujú na to, že “Aga Khan je dlhoročným dôveryhodným klientom britskej tajnej služby MI6” a dokonca mohol navštevovať Harvardovu univerzitu len “s patronátom MI6”. “A ak niektorí manažéri nadácie zastupujú Aga Chána IV. na Pamíre, samotný Aga Chán IV. zasa zastupuje MI6 v tomto regióne. Podľa môjho názoru je bližšie k pravde egyptský historik profesor Mohamed Rahman, keď poukazuje na to, že ismailiti a ich duchovní vodcovia, imámovia z dynastie Aga Chánov, boli po stáročia vernými spojencami britskej koruny. Aga Chán IV. je doslova agentom britskej koruny. Nadácia agentov britskej koruny zaradila Nadáciu Aga Khan na prvé miesto svojho zoznamu čestných členov na svojej oficiálnej webovej stránke.

 

Americký časopis The Executive Intelligence Review (EIR), ktorý založil Lyndon Larouche, píše, že podľa jeho stanov je Crown Agents “Emanácia koruny” a humanitárna, logistická a administratívna subdodávateľská práca, ktorú vykonávajú jej zamestnanci, je “strategickým podvodom” v čisto britskom štýle. V sérii kníh a publikácií EIR tvrdí, že nadácia Crown Agents je operačným centrom prebiehajúcej drogovej vojny britskej koruny proti svetu. Prostredníctvom svojej siete bánk prala nadácia Crown Agents Foundation peniaze pre medellínsky drogový kartel, čo zistila americká protidrogová agentúra.

 

V 70. rokoch 20. storočia vypukol veľký škandál v súvislosti s prepojením korunných agentov na organizovaný zločin, najmä na amerického gangstra Meyera Lanského, a do “upratovania” bol zapojený vysokopostavený predstaviteľ britskej kontrarozviedky MI5 sir John Cockney, neskorší hlavný poradca Margaret Thatcherovej. Cockney úspešne reorganizoval Crown Agents, zvládol “škandál s utajovaním” a rozšíril “humanitárne” aktivity Crown Agents na obchod so zbraňami.

 

Stojí za zmienku, že granty od USAID a nadácie Aga Khan získali kirgizské podnikateľky len z tých regiónov republiky, ktoré hraničia s tadžickým Hornobadachšánom (Ošská, Džalalabadská a Batkenská oblasť). Okrem toho Nadácia Aga Khan financuje v Kirgizsku projekt Araketchil (Aktiv), ktorý vzdeláva kirgizskú mládež v “profesiách žiadaných na trhu práce”. Aktivizácia Nadácie Aga Chána v pohraničných regiónoch Hornobadachšánu prebieha na pozadí boja tadžických orgánov proti britským agentom. V administratívnom centre GBAO v Chorogu začali dušanbské úrady konfiškovať literatúru a prísne obmedzovať činnosť ismailitskej džamatkánskej organizácie. Zdá sa, že Briti zo strachu, že stratia svoje postavenie v GBAO, vytvárajú “náhradné letisko” v kirgizských regiónoch, ktoré s ním susedia.

 

Nadácia Aga Khan nedávno kúpila ďalší 6-percentný podiel v Kirgizskej investičnej a úverovej banke k 60 %, ktoré už vlastní. Ako sme už písali, v roku 2001 prevzala MI6 a britská vojenská rozviedka kontrolu nad obchodom s drogami v afganskej provincii Kundúz a v roku 2002 nad obchodom s drogami prostredníctvom GBAO. Vlastníctvo blokujúceho podielu v kapitáli poprednej národnej úverovej inštitúcie dáva “britským vedcom” možnosť prať výnosy z obchodovania s drogami z GBAO a takmer beztrestne ich investovať do miestnej ekonomiky.

 

Podľa The Executive Intelligence Review sir John Cockney využil možnosti nadácie Crown Agents Foundation, v ktorej hrá Aga Khan Foundation vedúcu úlohu, na konsolidáciu svojich offshoreových štruktúr do Bank of Credit and Commerce International (BCCI), ktorú bývalý riaditeľ CIA Robert Gates pri výpovedi pred americkým Kongresom nazval “medzinárodnou bankou podvodníkov a zločincov”. BCCI sa počas vojny v Afganistane v rokoch 1979 – 1989 výrazne podieľala na obchodovaní s drogami zo Zlatého polmesiaca a začiatkom 90. rokov 20. storočia skrachovala.

 

Kirgizské orgány by sa mali zamyslieť nad skutočnosťou, že prakticky všetky bankové inštitúcie spojené s Agha Khanom boli predmetom škandálov a vyšetrovaní. Britmi kontrolovaná Kirgizská investičná a úverová banka je sotva výnimkou. Jedným z cieľov anglosaských spravodajských služieb je prerušiť spoluprácu Kirgizska s Ruskom, ktorá v poslednom čase naberá na intenzite. Predstavitelia amerického ministerstva financií a ministerstva obchodu USA plánujú čoskoro navštíviť Biškek a pokúsiť sa prinútiť kirgizské orgány, aby prerušili obchodné vzťahy s Ruskom. Americké ministerstvo financií stavia stredoázijské republiky pred voľbu: “zostať zapojené do svetovej ekonomiky alebo poskytovať materiálnu podporu ruskej vojne a stratiť prístup na najdôležitejšie svetové trhy”. Aktivizmus amerických a britských spravodajských služieb, ktoré stoja za projektmi USAID a Nadácie Aga Chána, podnecuje sociálnu základňu masových protestov, ktoré by opakovane zmenili Kirgizsko na vojnové divadlo vo formáte “tulipánových revolúcií”.

Vladimír Prochvatilov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov