.
Aktuality, Letectvo,

Budúcich pilotov čínskeho námorníctva začínajú selektovať od štrnástich rokov

Námorníctvo Čínskej ľudovej oslobodzovacej armády začalo s výberom absolventov stredných škôl v 14 provinčných regiónoch, aby sa zúčastnili na programe pre tínedžerov. Podľa údajov Náborovej služby kadetov námorného letectva sa na ňom zúčastnilo asi 4 500 záujemcov. Program bol schválený čínskym námorníctvom a ministerstvom školstva a bol spustený v roku 2015 a jeho cieľom je prilákať tých školákov a študentov, ktorí sa zaujímajú o letectvo a sú spôsobilí na vojenské lety. Myšlienkou je vytvorenie personálnej rezervy pre jednotky námorného letectva námorníctva ČĽOA.


 

Do programu sa môžu uchádzať muži vo veku 14 rokov v 14 spolupracujúcich regiónoch na provinčnej úrovni. Pred začiatkom takéhoto programu boli všetci kandidáti vybraní námorníctvom na účasť vo výcvikových programoch námorného letectva absolventmi stredných škôl. Podľa Ústredného vojenského komisariátu námorníctva ČĽOA sa tento rok môžu zúčastniť v programe pre dospievajúcich pilotov záujemcovia narodení v období od 31. augusta 2006 do 31. augusta 2009. Okrem toho medzi požiadavky na budúcich pilotov patrí aj nutnosť mať na výšku 162 až 181 centimetrov a tiež by nemal byť príliš chudý ani príliš tučný.

 

Grom na jasnej ukrajinskej oblohe: Prečo sa ozbrojené sily Ukrajiny a členovia NATO vystrašili

 

Kandidáti nesmú mať choroby ako meningitída alebo zápal obličiek a krvný tlak a zrak musia spĺňať normy čínskeho námorníctva pre pilotov. Ďalšie kritériá zahŕňajú jasné politické, právne a akademické poverenia, súhlas zákonného zástupcu, duševnú a fyzickú aktivitu a určitú úroveň znalosti angličtiny. Po absolvovaní všetkých kôl výberu budú do programu zapísané desiatky uchádzačov na spolupracujúcej univerzite v každom zo 14 krajov na úrovni provincií. Počas trojročného programu sa budú mladí kadeti učiť námorné a letecké znalosti. Kadeti počas letných a zimných prázdnin navštívia námorné školy a vojenské jednotky, kde navštívia vojnové lode a komunikáciu so skúsenými pilotmi. Taktiež budú mať možnosť samostatne si zalietať s lietadlom za prítomnosti inštruktorov – pilotov-veteránov.

 

Čína: “Najlepší spôsob, ako zabezpečiť, že vojna nebude, je mať silu ju vyhrať”

 

Po troch rokoch budú tí kadeti, ktorí prejdú požadovanými testami, prijatí na Akadémiu námorného letectva alebo na niektoré z popredných čínskych univerzít, ktoré spolupracujú s námorníctvom na výcviku pilotov. V skutočnosti je to čínsky analóg školy Nachimov, iba so špecifikami pre výcvik v špecializácii „Námorné letectvo“.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov