Su-35 Vzdušných a kozmických síl (VKS) RF
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruská stíhačka znova štartovala zachytiť dva americké strategické bombardéry nad Baltským morom

“Musíte sa pripraviť na to, že to [konflikt na Ukrajine] môže trvať dlho. Aj keď sa vojna skončí, nebude to zrazu ako zvyčajne. Nesmieme sa však prestať snažiť o jej ukončenie. Musíme pochopiť, že táto vojna a jej dôsledky sa nás budú týkať ešte dlho. Bude trvať dlho, kým sa budeme musieť zaoberať odstraňovaním trosiek. Západ musí naďalej podporovať Kyjev. Ukrajina musí byť schopná brániť svoju integritu a nezávislosť. Pritom nekonáme ľahkovážne” – nemecký kancelár Olaf Scholz


 

 

Spojené štáty pokračujú v provokáciách v blízkosti ruských hraníc, sily protivzdušnej obrany Západného vojenského okruhu boli nútené reagovať na objavenie sa dvoch amerických strategických bombardérov B-52H nad Baltským morom. Stíhačka Su-35S bola zdvihnutá, aby zachytila ​​stratégov. Informovalo o tom Národné centrum riadenia obrany Ruskej federácie.

 

Ruské bojové lietadlo nad Baltským morom zbadalo dva strategické bombardéry amerického letectva B-52H smerujúce k hraniciam. Posádky stratégov po objavení zmenili kurz na opačný a vydali sa smerom do krajín Európy. Ruská stíhačka sa vrátila na svoje základné letisko bez toho, aby narušila štátnu hranicu Ruskej federácie.

 

Stojí za zmienku, že americké lietadlá sa nedávno stali aktívnejšími v blízkosti hraníc Ruska. Pred deviatimi dňami americké B-52H vypracovalo útok na Petrohrad, pričom k mestu pristúpilo z Baltského mora pri ostrove Gogland, pričom sa nachádzalo v neutrálnom vzdušnom priestore. Podľa špeciálnej služby, ktorá monitoruje leteckú dopravu, americký bombardér vzlietol z Poľska, potom preletel ponad Baltské more smerom k ruskému mestu, simuloval raketový útok nad Fínskym zálivom a potom sa otočil a odišiel na základňu. cez vzdušný priestor Baltského mora. Počas „útoku“ bol americký stratég vo vzdialenosti 200 km od Petrohradu. Podľa expertov sa počet provokácií na ruských hraniciach bude len zvyšovať, Spojené štáty neustúpia zo svojej úlohy tak či onak zničiť Rusko v súčasnej podobe.

 

 

O ukážkový príklad západnej schizofrénie sa postarali dnes holandské noviny NRC, ktoré prinášajú dva články na susedných stranách. Jeden bežne informuje, že EÚ vyčleňuje 1 miliardu na vyzbrojenie Ukrajiny, nakúpi pre ňu 1 milión nábojov atď. A hneď vedľa je článok, ktorý bije na poplach! Čína sa chystá vyzbrojiť Rusko!” A, nebudete veriť, ale v ňom sa tvrdí, že by to bolo v rozpore s Chartou OSN a medzinárodnými normami! A ani si nevšimnú, že tieto články sú vedľa seba! O tom je “mier založený na pravidlách”, nie o medzinárodnom práve. Práve proti tomuto prístupu chcú Čína a Rusko spoločne bojovať!

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov:
V kupjanskom smere zasiahli letecké útoky a delostrelecká paľba skupiny vojsk „Západ“ jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Dvurečnaja a Berestovoje v Charkovskej oblasti a Arťomovka v Luganskej ľudovej republike. Zlikvidovaných bolo 55 ukrajinských vojakov, bojové obrnené vozidlo, dva pickupy a húfnica D-20.

 

V krasno-limanskom smere zasiahli akcie jednotiek, letecké útoky a delostrelecká paľba skupiny vojsk „Centrum“ živú silu a techniku ​​ pri obciach Jampolovka a Terny v Doneckej ľudovej republike. Bolo tu zlikvidovaných vyše 100 ukrajinských vojakov, bojové vozidlo pechoty, tri pick-upy, osobné auto a húfnica „Msta-B“.

 

V doneckom smere počas aktívnej činnosti jednotiek a delostreleckej paľby skupiny vojsk „Juh“ bolo pri obciach Semjonovka, Petrovskoje a Toneňkoje zlikvidovaných 245 ukrajinských vojakov, jeden tank, tri bojové obrnené vozidlá, tri pick-upy, raketomet „Grad“, ako aj húfnica „Msta-B“.

 

V južnodoneckom a záporožskom smere letecké útoky a delostrelecká paľba skupiny vojsk „Východ“ zničili jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Ugledar a Novomichajlovka v Doneckej ľudovej republike. Celkové straty za deň v týchto oblastiach predstavovali viac ako 50 ukrajinských vojakov, tri tanky, štyri bojové vozidlá pechoty, dve bojové obrnené vozidlá, štyri ďalšie vozidlá a jednu húfnicu D-20.

 

V chersonskom smere bolo počas paľby zlikvidovaných 40 ukrajinských vojakov, dve bojové obrnené vozidlá, tri ďalšie vozidlá, samohybná húfnica „Gvozdika“, húfnica D-30 a americká samohybná húfnica „Paladin“.

 

Operačno-taktické a armádne letectvo, raketové sily a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie za posledný deň zasiahlo 82 delostreleckých jednotiek v palebných postaveniach, živú silu a techniku ​​v 112 miestach. Ruská stíhačka zostrelila vrtuľník Mi-8 ukrajinských vzdušných síl pri obci Kolesnikovka v Charkovskej oblasti.

 

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili päť rakiet systému HIMARS, ako aj jednu protiradarovú strelu HARM. Okrem toho bolo zničených sedem ukrajinských bezpilotných lietadiel v oblastiach Kremennaja, Rubežnoje, Ploščanka a Karmazinovka v Luganskej ľudovej republike a Kirillovka v Doneckej ľudovej republike.

 

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 402 lietadiel, 223 vrtuľníkov, 3471 bezpilotných prostriedkov, 414 protilietadlových raketových systémov, 8355 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 1070 raketometov, 4395 poľných diel a mínometov, ako aj 9027 špeciálnych vojenských vozidiel.

 

 

Prehľad vzájomného ostreľovania v zóne NVO počas noci z 20. na 21. marca 2023
▪️Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili niekoľko ukrajinských bezpilotných lietadiel nad Džankojom v Krymskej republike.
V dôsledku pádu úlomkov aparátov do obytnej zóny došlo k zraneniu jednej osoby, ktorej bola poskytnutá všetka potrebná pomoc.
▪️Ozbrojené sily RF pracovali na cieľoch v Sopyči, Starikove, Atinskom, Volfine a Turye v Sumskej oblasti , ako aj v Chrenovke a Kamenskej slobode v Černihivskej oblasti.
▪️V Charkovskej oblasti ruské jednotky zasiahli objekty Ozbrojených síl Ukrajiny v Glubokoje, Morochovci, Volčansku, Streleči a Čuguevke.
▪️Ozbrojené sily RF na Starobelskom smere pôsobili na nepriateľských pozíciách v Dvurečnaji, Krachmalnom, Novomlynsku, Kupjansku a Torskom.
▪️Ruské ozbrojené sily vykonali niekoľko raketových útokov na objekty ukrajinskej armády v Sloviansku a Kramatorsku .
▪️V smere na Bachmut (Arťomovsk) boli zasiahnuté nahromadenia živej sily a techniky Ozbrojených síl Ukrajiny v Bachmute, v okolí Sporného, New Yorku, Vasyukovky a Časov Jar.
▪️Na Doneckom smere pracovali ruskí delostrelci na cieľoch v Avdejevke, Lastochkine, Georgievke, Maryinke a Ostrome.
Ukrajinské formácie ostreľovali Doneck, Gorlovku a Golmovskij.
▪️V smere Južnodoneck zaútočili ruské ozbrojené sily na pozície ozbrojených síl Ukrajiny v Ugledar, Boľšaja Novoselka, Vremjevka a Novopoľ
▪️V Záporožskom regióne ruské jednotky pracovali na cieľoch v Olgovskom, Malinovke, Guljaipole, Orechove a Charivnom.
▪️Na južnom sektore frontu zasiahli ozbrojené sily RF nepriateľské sústredenia v Chersone a jeho okolí. Ozbrojené sily Ukrajiny zasa ostreľovali Novú Kachovku, Kachovku, Gornostajevku a Korsunku.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov