.
Aktuality, História,

Andrej Fursov: Na čo Západ minie peniaze ruských oligarchov. Zlovestný plán globálnych elít

Už neexistuje žiadna konkurencia. A trh už vôbec neexistuje. Existujú oligopoly. Na konci dvadsiateho storočia sa rozhodujúcim faktorom samotnej materiálnej výroby stali nemateriálne faktory, t. j. sociálne siete, informácie. A tí, ktorí si ich monopolizovali…


 

Na Západe ich nazývajú “ekisti”. Začali sa šplhať na vrchol pyramídy. A z technologického hľadiska je to v súčasnosti skutočne dominantný spôsob práce. Značná časť tejto populácie sa chystá byť okradnutá na Západe… Treba im dať trochu chleba… Ide o základný príjem. A, samozrejme, poskytnúť im zábavu. Potrebujú byť ponorení do metavesmíru, aby boli vnútri tohto fiktívneho sveta. A čo je najdôležitejšie, aby boli sociálne atomizovaní a nemali medzi sebou kontakt.

 

So zelenou agendou sa utlmuje priemysel aj poľnohospodárstvo a zavádza sa spotreba na prídel. Globalistické elity sa určite pokúsia dostať strednú triedu na úroveň chudoby. Nuž, globalistický sen sa stane skutočnosťou – všetci budú chudobní a nad nimi bude táto bohatá vyššia trieda. Situácia bude ešte horšia ako v Latinskej Amerike v 80. rokoch a v Rusku v 90. rokoch, kde sa ľudia nezmierili s tým, že ich okradnú.

 

Skutočnosť, že na Západe sa začína hovoriť o spotrebe na prídel, dokonca aj o vode na prídel, potvrdzuje predpovede, ktoré pred 10-12 rokmi vyslovil Jacques Attali vo svojej knihe Stručné dejiny budúcnosti. Povedal, že budúcnosťou sveta je globálna distribučná ekonomika a nie trh. Globálna distribučná ekonomika je o mimoekonomickej kontrole. A práve tu sú dôležité aj metauniverzity ako prostriedok kontroly sociálneho správania ľudí. To znamená, že všetko je prepojené – ako keď sa had zahryzne do svojho chvosta.

 

Schwab raz povedal, že v ceste k vytvoreniu tohto nového sveta, tohto “nového normálu”… stoja tri prekážky. Prvou je spoločenský odpor. Druhou je pomalé tempo. A tretia. Ak sa z tohto procesu dostane jedna veľká krajina. No je celkom jasné, že Rusko sa v tejto chvíli z tohto procesu dostáva. V prípade Číny to nie je také jasné. To však neznamená, že nadnárodné štruktúry stratili svoje postavenie v časti sveta, ktorú ovládajú. Môžu si ich zachovať v tých regiónoch, ktoré vyhlasujú za demokratický slobodný svet, v konfrontácii s Čínou a Ruskom.

 

Konfrontácia Ruska so Západom je dlhodobá. Pokiaľ nedôjde k zrade, kapitulácii alebo ku katastrofe. Opakujem ale, že sa hlásim k slobodnému svetu…. Povedzme Severná Amerika, západná Európa, Austrália… Nadnárodné štáty v žiadnom prípade nestratia svoju moc. Túto moc nehromadili a neupevňovali 400 rokov len preto, aby sa jej vzdali. Mimochodom, to, čo mohli “nadnárodniari” uchmatnúť počas krízy, uchmatli. Súhlasím s tými analytikmi, ktorí sa domnievajú, že jedným z cieľov tejto súčasnej vážnej ekonomickej situácii bolo vyvlastnenie ruských oligarchov. Túto úlohu vytýčila Christine Lagardeová už v roku 2012, keď vystúpila v Tokiu na spoločnom zasadnutí Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky. Povedala, že jednou z hlavných úloh je vyvlastnenie “mladých” peňazí. Stačí len zámienka…

 

Teraz je tu príležitosť. A v zásade, ak sa spočítajú aktíva, nehnuteľnosti, jachty a tak ďalej, ruským oligarchom boli v súčasnosti zhabané približne 2 bilióny dolárov. Samozrejme v porovnaní s majetkom, ktorý kontroluje 1 percento ľudí na svete… To 1 percento ľudí kontroluje 35 biliónov dolárov z 90, ktoré sú v obehu. No, 2 bilióny dolárov z 35 nie je až tak veľa… Ale prečo ich nezobrať ak sú zle uložené? Tak si ich aj vzali. Postkapitalistický systém, ako si ho predstavujú ultraglobalisti…

 

To ale neznamená, že bude fungovať. Nie je založený na kontrole… Je to kapitalizmus? Je to privlastňovanie si objektivizovanej práce, ktorá sa realizuje ako samovytvárajúca sa hodnota. Keďže hlavné výrobné faktory sa stávajú nehmotnými, t. j. sociálne správanie, informácie, vzdelanie, práve ich privlastnenie a zavedenie kontroly nad nimi zabezpečuje fungovanie nového systému. Kontrola prostredníctvom sociálnych sietí. Kontrola nad tými potrebami, ktoré “predáva” reklama. A celý rad ďalších vecí.

 

Andrej Fursov: Britská „rasa pánov“

 

To znamená, že sa vytvára zásadne odlišná forma sociálnej kontroly. Tá sa bude odohrávať predovšetkým na Západe, presnejšie povedané, na postzápade. My sme zatiaľ mimo tohto procesu… Oni nás vypli, my sme sa vypli. Na tom ale nezáležíí! Kapitalizmus, vrchol kapitalistického systému, si už koncom dvadsiateho storočia uvedomil, že namiesto kapitalizmu treba vytvoriť niečo iné. Kým existoval Sovietsky zväz, nebolo možné zvrátiť situáciu. Potom, keď Sovietsky zväz skončil, keď sa rozpadol, na 15 rokov dostali postzápadniari odklad – vyrabovali socialistické dedičstvo. Potom prišla kríza. No je úplne jasné, že kapitalizmus končí. A oni sa snažia vybudovať úplne nový systém.

 

Situácia je taká, že keď sa systém zrúti a trosky lietajú, je veľmi ťažké realizovať plán. No najprv existoval plán evolučného prechodu k postkapitalizmu, vytvorenie dvoch spoločenstiev. Transpacifického a transatlantického. Tu prichádza Trump, alebo skôr sily, ktoré ho dosadili, a rozbíjajú evolučný prechod k postkapitalizmu. Vzniká revolučný plán, za ktorým stojí Demokratická strana USA. Rusko však z tohto projektu vycúva a Čína sa doň neponáhľa. Takže nech sú v dejinách akékoľvek plány, nikdy sa úplne nezrealizujú. Ale súčasní svetoví lídri, majú plán na vytvorenie systému, v ktorom predovšetkým vylúčia obrovskú časť tých ľudí, ktorí boli posledných 100 – 150 rokov príjemcami zisku. Je to úplne jasné že tak chcú vybudovať úplne nový systém.

 

Andrej Fursov: Nie je kam ustúpiť. Posledná bitka padajúceho hegemóna

 

Stále hovorím, že Schwabova kniha je oveľa odpornejšia a zlovestnejšia vec ako Hitlerov Mein Kampf. Hitler sa chystal vytvoriť nový svetový poriadok, čisto politickú vec. Čo robí Schwab? Schwab propaguje systém, v ktorom, povedané marxistickým jazykom, si výrobné vzťahy vyžadujú zmenu ľudskej povahy. Schwabove knihy by teoreticky mali byť rovnako zakázané ako Mein Kampf. A predsa sa prekladajú jedna za druhou. Ľudia zrejme nechápu, že Schwabov postkapitalizmus je v podstate posthumánna spoločnosť. A myslím si, že veľa ľudí to skôr či neskôr začne chápať a brániť sa tomu. Pretože nikto nechce byť premenený na ľudské zviera, na ľudské mäso, na dobytok.

Andrej Fursov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov