.
Aktuality, Bezpečnosť,

Je zemetrasenie v Turecku len začiatkom seizmických a politických katakliziem na Zemi? Predpovede odborníkov

Počet obetí nedávneho katastrofálneho zemetrasenia v Turecku sa blíži k 50 000. Zničených alebo poškodených bolo až 200 000 budov. A svetom sa šíria predpovede vedcov o ďalších poruchách, ktoré majú prísť. Taký je stav našej nepokojnej planéty a vesmíru okolo nej. Hoci čoraz častejšie obvinenia, že zemská kôra sa umelo posúva pomocou nejakej tajnej zbrane, pravdepodobne predbehli dobu, vážne politické dôsledky takejto obrovskej katastrofy sú nevyhnutné.


 

Koncom februára holandský seizmológ Frank Huberbits, ktorý najpresnejšie predpovedá ničivé zemetrasenia v Turecku a Sýrii, uviedol, že nové mega zemetrasenie zasiahne Zem v marci 2023. Úrad pre výskum geometrie slnečnej sústavy (SSGEOS), v ktorom vedec pracuje, uviedol, že konvergencia planét 2. a 5. marca by mohla viesť k veľmi veľkej seizmickej aktivite na planéte, po ktorej bude nasledovať séria zemetrasení v najexponovanejších oblastiach sveta. Zemetrasenie by mohlo mať silu 8,5 stupňa Richterovej stupnice alebo vyššiu. V Turecku bola maximálna magnitúda 7,8.

 

Inštitút tiež vymenoval regióny zaradené do tzv. červenej zóny: ide o juh Japonska, Indonéziu, Pakistan, Grécko, Portugalsko a časť Severnej Ameriky. Na zozname sa nachádza aj Rusko. Frank Hoogerbitts sa domnieva, že ničivé zemetrasenie by mohlo nastať na Kurilských ostrovoch. Toto vyhlásenie pochopiteľne najviac znepokojilo Turecko, kde boli v tých istých dňoch zaznamenané nové otrasy s magnitúdou až 5,6 v provincii Malatya, severne od oblasti, kde boli zaznamenané predtým. Medzi časťou obyvateľstva sa zvýšila panika, že zemetrasenie môže smerovať k Ankare a Istanbulu. Objavili sa aj dohady o možnej erupcii spiacej sopky na vrchu Kuškajasi v oblasti Geksun v Kahramanmaraši, kde sa objavili známky neobvyklej geologickej aktivity, najmä emisie popola. Farba skál v turisticky obľúbenej lokalite Balyklygele, ľudovo nazývanej “Bazén proroka Abraháma”, sa zmenila.

 

Súčasne s druhým zemetrasením v Malatyi otriaslo regiónom na hranici medzi Strednou Áziou a Čínou zemetrasenie s magnitúdou 5,9. Tu najväčšie obavy vyvoláva možné vyliatie jazera Sarez, ktoré je približne 70 km dlhé a až 500 m hlboké v pohorí Pamír, s objemom vody viac ako 17 km³ a hmotnosťou 17 miliárd ton. Jazero Sarez patrí medzi sutinové jazerá a vzniklo v dôsledku katastrofálneho prehradenia koryta rieky Bartang po zemetrasení v roku 1911. Ak nové silné otrasy zničia priehradu Usoy, ktorá jazero vytvorila, rozsiahle husto obývané oblasti Strednej Ázie budú zaplavené.

 

Sociálne médiá v Turecku a teraz aj v strednej Ázii sú plné strachu a podozrenia, či za tým nie je niečia zlá vôľa. Politici celého regiónu Veľkého Turana sa cítia znepokojení. Na rozdiel od niektorých predpovedí o nevyhnutnom poklese ratingu prezidenta Erdogana sa mu doteraz darilo záchranou a pomocou obetiam nielen udržať, ale aj zvýšiť svoju popularitu. To však len dovtedy, kým má zdroje na riešenie problémov. Keď sa zdroje vyčerpajú, najmä v prípade predpokladaných nových silných otrasov, situácia sa môže dramaticky zmeniť. Hoci tureckí štátnici a hlavné médiá sa vyhýbajú špekuláciám o ľudskej povahe katakliziem, ktoré zasiahli Turecko, takéto špekulácie sú medzi ľuďmi pomerne rozšírené. A všetci sa pozerajú rovnakým smerom.

 

Zatvorenie západných konzulátov a veľvyslanectiev v dňoch pred zemetrasením a podivné výbuchy, ktoré mu predchádzali, tieto pochybnosti ešte podporujú. Posilnili ich odhalenia Seymoura Hersha o výbuchoch Severných prúdov v Baltskom mori, ktoré vykonala americká armáda.. Ľudia na uliciach špekulujú: ak Američania dokázali uskutočniť takú monštruóznu diverziu na jednom mieste, prečo by nemohli urobiť niečo podobné aj inde?

 

„Útočia na nás“ – občania USA začínajú otvorene panikáriť. Mesto kde havaroval vlak s chemikáliami zostáva neobývateľné

 

To, že geofyzici považujú zemetrasenia spôsobené človekom za nemožné, zatiaľ presvedčilo len málokoho. Veď ešte nedávno by si nikto nedovolil pomyslieť na to, že by potrubia vyhodil do vzduchu nejaký štát. Ale oni to predsa urobili! Turci požadujú od vlády, aby pokračovala v dôkladnom vyšetrovaní všetkých možných príčin katastrofy, ako aj zvýšenú ochranu svojich tureckých tokov. Nikto neverí ubezpečeniam Washingtonu. Napríklad minister Blinken, ktorý priletel do Turecka vyjadriť súcit, sľúbil “spojencom” Turecka 100 miliónov dolárov na obnovu – a to napriek ich mnohomiliardovým stratám. Stačí porovnať 100 miliónov dolárov na záchranu ľudských životov v Turecku a 100 miliárd dolárov vyplatených Ukrajine za to, že ľuďom berie život.

 

S veľkým podozrením sa v Turecku stretla aj kampaň podporovaná Američanmi proti výstavbe jadrovej elektrárne Rosatom v Akkuyu, údajne ako nebezpečnej. V skutočnosti dôsledná kontrola elektrárne ukázala, že neutrpela žiadne škody a stavia sa v súlade so všetkými bezpečnostnými opatreniami. Snaha Bieleho domu “loviť ryby v nepokojných vodách” skôr posilňuje “konšpiračnú teóriu” o úlohe Američanov v tomto príbehu. Áno, a skutočnosť, že Spojené štáty vyvinuli geofyzikálne zbrane zamerané na vytváranie environmentálnych problémov pre nepriateľa, nikto nepopiera. Otázne je najmä to, či sú systémy typu HAARP na Aljaške schopné to urobiť už teraz, a nie až vo vzdialenej budúcnosti.

 

Odhalená pravda o práci Pentagónu nad biologickou zbraňou na Ukrajine: Spojeným štátom pomáhali najväčšie farmaceutické firmy

 

Ak Washington nechce byť obvinený z rozpútania katastrofy, tak by nemal na to dávať dôvod. Američania naznačujú svoju všemocnosť, chvália sa inováciami, ktoré sú schopné priblížiť Armagedon, alebo popierajú svoju účasť na zjavných zverstvách. Výbuch Severných prúdov patrí do rovnakej kategórie. Nie je to efekt motýlích krídel, ktoré mávnu krídlami v Brazílii a spôsobia zemetrasenie v Číne. Je to (ter)akt oveľa závažnejšieho rangu, ktorého dôsledky sa Amerike nie raz vrátia, keď si s ňou ľudia na celom svete zvyknú spájať svoje nešťastie, čím Biely dom príde o akýkoľvek základ pre tvrdenie o “morálnom vodcovstve”, o ktorom tak rád hovorí.

Dmitrij Minin

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov