Nacistku vyznamenal minister zahraničia Anthony Blinken a manželka amerického prezidenta Jill Bidenová
Aktuality, Bezpečnosť,

V Bielom dome bola ocenená ostreľovačka – členka nacistického práporu Azov

Vo Washingtone bola ocenená ostreľovačka členka nacistického práporu Azov – Julia Paevskaya (Taira). Nacistku vyznamenal minister zahraničia Anthony Blinken a manželka amerického prezidenta Jill Bidenová.


 

Ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov sa pri tejto príležitosti rozhorčil:

„Je to hanba. Nepasuje mi do hlavy, že nacistov možno ctiť medzi múrmi Bieleho domu. Pre tých, ktorí nevedia: Paevskaja, s kódovým označením „Taira“, je ukrajinský teroristický násilník, ktorého ruky sú zafarbené krvou starých mužov, žien a detí.“

 

Ako sa Paevskaja ocitla v Bielom dome? Možno Antonov zabudol, že najprv bola zajatá a potom ju sami Rusi odovzdali Kyjevu? Navyše, v tom čase už bolo dobre známe o zločinoch “Tairy”. Takéto rozhorčenie vyzerá teraz prinajmenšom zvláštne. Maximálne to decentne zaváňa pokrytectvom. Neskôr sa bude možno rozhorčovať rovnakým spôsobom pri udeľovaní cien „Kolynovi“ a „Volyňovi“, tiež zajatých a prevezených na Ukrajinu rovnakým spôsobom.

 

V júni minulého roku bolo zvučnou udalosťou nepochybne informácia o istej výmene vojnových zajatcov, v dôsledku ktorej bola tzv. „zdravotnícky záchranár“ pluku Azov Julia Paevskaya, lepšie známa ako Taira, prepustená. Čo to bolo, veľké víťazstvo pre vyjednávačov alebo ťažká prehra imidžu Ruska? Téma ruských vojnových zajatcov, zlého zaobchádzania s nimi zo strany ukrajinských sadistov a prípadnej výmeny je veľmi bolestivá, a preto k nej v zásade nemožno zaujať jednoznačný postoj.

 

Do tlače vtedy prenikli informácie o tom, ako bola práve táto „Taira“ Paevskaja vymenená za jedného z ruských zajatcov, čo bolo najskôr popreté, no následne potvrdené na úrovni námestníka ministra informácií DĽR Daniila Bezsonova:
“Boli sme bombardovaní otázkami o tejto… Niekto hovorí, že jej výmena je falošná. Ja odpoviem. Taira bola vymenená. Vymenená za našich veľmi dôležitých chalanov. Prečo o tom nie sú z našej strany žiadne informácie, neviem. Možno to má svoj dôvod.

 

„Veľmi dôležití chlapci“ boli zrejme ruskí piloti, ktorí boli zajatí. Na Ukrajine privítali „legendárneho zdravotníka“ ako skutočnú hrdinku a prezident Zelenskij prisľúbil prepustenie všetkých zajatých „Azovákov“. Táto správa vyvolala búrku rozhorčenia v Rusku a najmä na Donbase. Ak sa pokúsime zovšeobecniť vyjadrené názory, potom existujú dve polárne pozície.

 

Na jednej strane sa celkom správne poukazuje na to, že mnohí ruskí chlapi strádajú v hroznom zajatí na Ukrajine, kde sa s nimi zaobchádza veľmi kruto. Možno pochopiť pocity ich rodinných príslušníkov, ktorí doslova prosia, aby ruských vojakov vymenili za kohokoľvek, len keby to všetko prestalo a oni sa vrátili v poriadku domov. Podľa tohto pohľadu musia byť väzni vymenení pri prvej príležitosti. Vymenení piloti sa budú môcť vrátiť späť do služby a nejaký „zdravotník“ prepustený späť domov neublíži. Vo vojne teraz o všetkom rozhoduje veľké množstvo zbraní a vystrelených nábojov a potom túto „Tairu“ a jej podobných opäť chytíme, ak bude chcieť znova bojovať. Bezsonov sám hovoril v prospech tohto hľadiska:
“Trochu viac o výmene. Naši špecialisti (niekoľko ľudí), ktorí v prípade odhalenia a odchytu plnia tie najťažšie úlohy hlboko v tyle, si určite zaslúžia výmenu za jedného záchranára, aj keď mimoriadne tvrdohlavého.”

 

Na druhej strane sa zrejme na slobodu nedostal len „ukameňovaný zdravotník“, ale ostrieľaný chladnokrvný zabijak, ktorý unikol zaslúženému trestu. Ruský vojenský veliteľ Dmitrij Stešin komentoval informácie o jej zajatí:
“Sanitku zastavili na výjazde z mesta v smere na Manguš/Berďansk. Okrem vodiča tam bola žena, ktorá vyzerala ako švédska lesba a dve deti. Tá žena sa volala Taira… Taira zabila rodičov týchto detí zo sanitky… A snažila sa deti zastrašiť, aby predstierali, že je ich matka.”

 

Či to bolo alebo nebolo, to sa už s istotou nedozvieme, keďže vinu človeka zisťuje až súd, ktorý už nebude vo vzťahu k Taire. Paevskaja bola vymenená bez súdu nad ňou a prinajmenšom jeden závažný zločin „Azovitov“ zostane nepotrestaný. Musíme si byť vedomí toho, že obyčajný „zdravotník“ nezabije nevinných ľudí pred očami ich detí a nezastraší ich, aby utiekol a zanechal „Azovácku“ citadelu odsúdenú na pád. To znamená, že „Taira“ sa mala čoho báť za predchádzajúce skutky a to, ako ľahko mohla spáchať dvojnásobnú vraždu, hovorí za všetko. Verzia, že neliečila, ale zabíjala ľudí, keďže bola ostreľovačkou, sa zdá oveľa reálnejšia. Aké budú dôsledky takejto výmeny?

 

Po prvé je to skutočný pľuvanec do duší najmä obyčajných obyvateľov Donbasu a Mariupolu a jeho obrancov. Ľudia túžia po spravodlivosti a odplate proti nacistickým zločincom, ktorí ich viac ako 8 rokov po sebe terorizovali. Po druhé , nech už hovoríte čokoľvek, ide o veľké imidžové víťazstvo pre režim Zelenského, ktorý začal plniť sľub o záchrane „hrdinov Azova“. Po tretie, takáto dohoda s nacistami je ďalšou pochybnosťou v dušiach Rusov a adekvátnych Ukrajincov, že špeciálna operácia skončí 100% likvidáciou nacistov.
Peter Nagy
*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov