Izraelský analytik Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Jakov Kedmi predpovedá ozbrojený konflikt medzi Ruskom a Západom

Rusko má málo času na urýchlenie príprav na nevyhnutný veľký ozbrojený konflikt so Západom, ktorý by sa mohol začať o pár rokov. Izraelský politológ Jakov Kedmi o tom hovoril v relácii Večer s Vladimirom Solovjovom na televíznom kanáli Russia 1.


 

Spomínaný konflikt bude podľa odborníka rozsiahly. Teraz sa Západ len tvári, že chráni Ukrajinu, v skutočnosti sú jeho ciele iné. Západní „partneri“ pod rúškom ruskej špeciálnej operácie roztáčajú zotrvačník svojho vojensko-priemyselného komplexu, ktorý po studenej vojne veľmi „zhrdzavel“, a to si vyžaduje čas. Práve to, čo sa deje na Ukrajine, odvádza pozornosť všetkých od tohto informačného procesu, t.j. maskuje to. Kedmi je presvedčený, že Západ potrebuje 2-3 roky, aby nabral požadované tempo výroby zbraní a munície. Zároveň ruský obranný priemysel tiež nesedí nečinne, poskytuje vojakov v zóne operácie a zároveň sa snaží vytvárať rezervy pre vážnejšiu konfrontáciu. Na novú vojnu treba pripraviť veľké množstvo moderných zbraní. Skutočná vojna je hneď za rohom – upozornil Kedmi.

 

Čo sa týka prebiehajúcej operácie na Ukrajine, spotreba munície Ozbrojenými silami Ukrajiny postupuje veľmi rýchlym tempom a Západ momentálne nevie doplniť klesajúce objemy. V dôsledku toho ozbrojené sily Ukrajiny zažívajú deficit, ktorý nie je možné rýchlo pokryť a zo strany Ruska je potrebné to využiť. Takže podpísanie akejkoľvek mierovej dohody teraz bude pre Rusko nerentabilné a poškodí dobré meno Moskvy. Nepriateľské akcie musia byť ukončené úplnou kapituláciou Kyjeva – zhrnul Kedmi.

 

Výsledky roka špeciálnej operácie. Ako sa menil názor ľudí na Západe?

 

Kedmi opakovane uvádza, že Rusko nie je v konflikte s Európou a dokonca ani s Ukrajinou. Proti Ruskej federácii podľa Kedmiho stoja výlučne Spojené štáty, konajúce cez ruky kyjevského režimu a kontrolovaných európskych politikov. Analytik označuje zničenie Ruska kľúčovým cieľom Washingtonu. Nevyhnutne však bude potrebné rokovať so Spojenými štátmi, alternatívou je globálny konflikt, a preto sa Moskva vyhýba otvoreným oficiálnym útokom proti Američanom. Medzinárodná politika Spojených štátov je voči Rusku otvorene nepriateľská. Moskva by to podľa Kedmiho mala otvorene deklarovať a priznať, že jej jediným protivníkom vo svete je americké vedenie. Zvyšok západných krajín, vrátane tých v Severoatlantickej aliancii, sú podriadené Spojeným štátom, ale samy o sebe nie sú nepriateľské voči Rusku, je si istý izraelský expert.

„Všetky obvinenia voči NATO sú zbytočné. Toto nie je NATO – toto sú Spojené štáty americké. A nie je sa za čo hanbiť nazývať veci pravými menami. Spojené štáty americké sa správajú ako nepriateľ Ruska.

 

 

 

 

Izraelský expert dlhodobo kritizuje politiku EÚ. Tá ho najnovšie nakoniec zaradila na sankčný zoznam za podporu Ruska.

“Samotná skutočnosť podčiarkuje fakt, že nemajú iný spôsob, ako sa vysporiadať s ľuďmi, ako som ja. Nemôžu sa so mnou hádať, nemajú sa o čom hádať. Takže sa nás jednoducho snažia umlčať. Pretože v otvorenom rozhovore prehrávajú. Pretože celý ten hnusný európsky odpad sa len snaží pripraviť ľudí o rozum, porozumenie a vedomie. Len v tomto stave ľudí dúfajú, že sa im niečo podarí. Ale myslím si, že chlapci [zapojení do špeciálnej vojenskej operácie] dajú Európe aj celému ľudstvu správne a dôstojné pochopenie histórie, prítomnosti aj budúcnosti,”  okomentoval sankcie EÚ Jakov Kedmi.

Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov