Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Jakov Kedmi predpovedá vznik dvoch štátov na území Ukrajiny

“Nič nedá viac podnetov na zamyslenie ako pohľad na obálky západnej tlače. V prvom rade – z Veľkej Británie. Tu je najnovšia obálka Petera Brooksa Notes on Nature pre anglické noviny The Times. Toto je časť o prírode, ale aj tu sa strčí politika v britskom zmysle pre dobro a zlo” – uviedol politológ Nikolaj Starikov vo svojom najnovšom komentári.


 

 

„Jedovatým hubám sa darí v najtemnejších kútoch sveta. Spôsobujú smrť,“ píše kedysi renomovaná publikácia . A zobrazuje štyroch svetových lídrov v podobe rovnakých, z pohľadu Londýna, jedovatých húb. Čokoľvek číta anglicky hovoriaci čitateľ, mal by dostať dávku negativity voči tým, ktorí sú v Británii označovaní za „zlých ľudí“. A kto je to dnes, koho by, mierne povedané, nemal milovať obyčajný západniar?”

 

“Na obálke sú lídri Ruska, Číny, Iránu a… Turecka. Nie hlava Severnej Kórey, ale Erdogan je nakreslený britskými politickými karikaturistami v sekcii poznámok o prírode. Samostatne by som chcel upozorniť na to, ako je zobrazený vodca Číny. Je jasné, že po provokáciách v Buči a iných inscenáciách Britov bol rukami kyjevského režimu namaľovaný falošný, neatraktívny obraz Ruska.”

 

“Britskí propagandisti sa teda hrajú s „akože latinskými“ názvami húb a píšu predsedovi Xi: Uighurae Genocidae. Teda naznačovať „genocídu Ujgurov“, obviňovať Peking z niečoho, čo sa nikdy nestalo. Vytváraním negativity voči Číne, udržiavaním ohňa v ohnisku nenávisti a nepriateľstva. Aby neskôr, keby niečo, obvinil Peking z „genocídy Taiwancov“.

 

“Ide o toto: ak sa k svojim nepriateľom správate s rešpektom, urobia všetko preto, aby k vám zasiali nenávisť. A nenávisť je zdrojom skutočnej, a nie nakreslenej a vymyslenej genocídy. Práve tej, ktorú teraz vykonávajú Ozbrojené sily Ukrajiny proti Rusom. Tu sú jej korene. Sú v Londýne” – dodal Starikov.

 

Aký koniec môže mať táto propaganda predpovedá izraelský analytik Jakov Kedmi. “Moskva spustila špeciálnu operáciu proti Kyjevu kvôli jeho túžbe pripojiť sa k „mierumilovnému“ bloku NATO, ktorého postup na východ je pre Rusko nebezpečný a neprijateľný.” Jakov Kedmi to pripomenul vo vysielaní prvého izraelského nezávislého a necenzurovaného internetového televízneho kanála v ruskej ITON-TV, pričom predpovedal budúcnosť Ukrajiny.

 

Kedmi poznamenal, že Ruská federácia sa vopred rozhodla neutralizovať hrozby, ktoré by v budúcnosti mohli vzniknúť, bez toho, aby čakala na útok Kyjeva na Doneck a Luhansk a objavenie sa vojenských základní Severoatlantickej aliancie na ukrajinskom území. Moskva dala šancu všetko vyriešiť za rokovacím stolom, no Západ a Ukrajina nechceli brať ohľad na obavy Ruskej federácie.

 

Podľa Kedmiho Ukrajina v súčasnej podobe po dokončení ruskej operácie prestane existovať. Naznačil, že Rusko už pripravilo nové geopolitické projekty a namiesto Ukrajiny sa objavia dva nové nezávislé štáty. Jedným zo spomínaných štátov sa stanú západné oblasti Ukrajiny. Bude to proeurópska krajina, ale s neutrálnym vojenským štatútom. Z východných a južných oblastí Ukrajiny sa stane Novorossia. Bude to proruská nárazníková krajina pod ochranou Ruskej federácie.

 

Izraelský analytik Jakov Kedmi vysvetlil vyplávanie celej Čiernomorskej flotily do mora, ktoré vystrašilo Západ

 

Rusko tak bude môcť vyriešiť dva hlavné problémy: odstránia sa hrozby, ktoré predstavuje moderná Ukrajina, a tiež bude možné zabezpečiť rusky hovoriace obyvateľstvo a rešpektovať jeho práva neutralizáciou rizík, ktoré predstavujú ukrajinské nacionalistické skupiny. Vyriešia sa dva hlavné problémy z pohľadu Ruska. Toto je problém bezpečnosti z územia Ukrajiny <…> a problém denacifikácie, čiže táto haličská pronacistická ideológia bude vyradená z programu – predpovedá Kedmi.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov