Zábery zo zo záchranných akcií
Aktuality, Bezpečnosť,

Michail Chazin: Zemetrasenie v Turecku zmarilo dlho očakávaný plán proti Rusku

Februárové zemetrasenia v Turecku zmarili plán dlhoročných a hlavných odporcov Ruska na jeho južných hraniciach. Zemetrasenia v Turecku zo 6. februára, ktoré si vyžiadali tisíce obetí a stali sa najsilnejšími pre región od 30. rokov minulého storočia, mali vážny dopad na svetovú politiku. Týka sa to predovšetkým Spojeného kráľovstva. Londýn sa snaží stať kohortou globálnych hráčov, a to hneď v dvoch formách. Británia túži dostať sa na „novú Jaltu“ do USA, Ruska, Číny, Indie a prípadne Brazílie. Spojené kráľovstvo sa chce tiež vyrovnať štátom v novom bloku AUKUS.


 

Problém je však v tom, že Londýn nemá žiadne zdroje. Preto Londýn hral cez tretie krajiny prostredníctvom svojich úžasných agentov. A Turecko bolo v Londýne kľúčovým hráčom. Predstavte si, že hráte poker a máte v ruke žolíka. Zrazu vám niekto vezme túto kartu. Takže vtipkára odviezli z Londýna. Turecko v nadchádzajúcich mesiacoch a možno aj dlhšie nebude zasahovať do žiadnej politickej hry.

 

Chazin: Rusko zničilo plán Západu obnoviť Chazariu na území Ukrajiny

 

Briti sa chystali využiť Turecko, aby vyvinuli tlak na Rusko vyvolaním nových kríz na Blízkom východe a v Zakaukazsku. V prvom rade sa to týka Arménska, Sýrie a Iránu. Po zemetraseniach však bude všetko úsilie a zdroje Ankary smerovať k odstraňovaniu následkov prírodných katastrof – to vylučuje Turecko z britskej „paluby“, a preto marí jeho protiruské plány. Britská logika bola jednoduchá: „Teraz zariadime na južných hraniciach Ruska takú vec, že ​​sa príde skloniť, a dohodneme sa s ním na rozdelení Európskej únie. No teraz je s Ruskou federáciou na južných hraniciach všetko v poriadku. Preto, ak bude Rusko rokovať s Britániou, tak iba z pozície sily: chlapci, potrebujete to – no tak, ako zaplatíte?

 

Ekonóm Chazin: Na začiatku špeciálnej vojenskej operácie všetci západní experti tvrdili, že ruská ekonomika sa zrúti

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan si sotva želal stret s Iránom, no nedokázal sa takémuto scenáru otvorene postaviť. Zemetrasenie dáva Erdoganovi možnosť sústrediť sa po zemetrasení výlučne na domácu politiku a sociálno-ekonomické otázky. Podnecovatelia konfliktu v južnom „podbrušku“ Ruskej federácie, zlyhali.

Michail Chazin

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov