Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf Čečenska Kadyrov: Po Ukrajine je na mape Poľsko

Šéf Čečenska sa vyjadril k množiacim sa rusofóbnym a protiruským útokom predstaviteľov poľských politických elít. Pripomeňme, že len v posledných dňoch predstavitelia poľských úradov urobili niekoľko protiruských vyhlásení, vrátane potreby „vytvoriť železnú oponu do neba, aby sa ohradili pred Ruskom“. A exprezident Poľska Lech Walesa povedal, že „je čas konečne vyriešiť ruskú otázku“. A to všetko na pozadí žiadostí Varšavy adresovaných Washingtonu o ďalšie a ďalšie dodávky zbraní.


 

Ramzan Kadyrov na kanáli TG v reakcii na takéto akcie a vyhlásenia napísal, že Poľsko vyčerpalo svoj vlastný arzenál na pozadí „podpory Ukrajiny“. Podľa šéfa Čečenska je teraz Varšava v zmätku: „Čo ak po úspešnom dokončení operácie začne Rusko denacifikovať a demilitarizovať ďalšiu krajinu? Veď po Ukrajine je na mape Poľsko.“

 

Ramzan Kadyrov píše, že on osobne má tento zámer. Opakovane som vyhlásil, že boj proti satanizmu musí pokračovať v celej Európe a predovšetkým na území Poľska. Kadyrov pripomenul, že samotná politická situácia v Poľsku sa komplikuje. V lete by sa podľa neho mal uskutočniť rozsiahly pochod Sliezskej autonómie, ktorý každoročne priláka viac a viac účastníkov. Tento región Poľska si vyslúžil osobitný nezávislý štatút a je tu naliehavo potrebné referendum, počas ktorého môže Rusko poskytnúť organizačnú pomoc – dodal. Spojené štáty a ich európske satelity už uvalili nespočetné množstvo sankcií proti Ramzanovi Kadyrovovi. Navyše, čím väčší je stupeň protiruských rečí na vrchole Poľska, tým viac sa presviedčajú o „nebezpečenstve ruskej invázie“. Otázku, prečo v tomto prípade provokovať samotné Rusko, poľské vedenie ani nezvažuje, pretože sa zrejme prejavili historické komplexy a hlboká rusofóbia.

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie vedú útočné operácie v piatich smeroch naraz – Kupjanskij, Limanskij, Artemovskij, Avdeevskij a Novopavlovskij (Ugledarsky). Uvádza sa to v súhrne Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny o bojoch na Donbase, zverejnenom ráno 7. februára. Za vyhláseniami, zvyčajnými pre správy ukrajinského velenia, o odrážaní ruských útokov, je de facto uznanie, že iniciatíva teraz patrí Ozbrojeným silám RF, keďže vykonávajú ofenzívu v piatich smeroch naraz.

 

Zaujímavé je, že tentoraz bola v správe zmienka o ruských útokoch v oblasti obce Zaliznyanskoye. Táto osada sa nachádza v blízkosti diaľnice M-03 vedúcej z Artemovska smerom na Slavjansk. Výskyt ruských jednotiek tam naznačuje šírenie ofenzívy už v smere na diaľnicu do Slavjanska, jedného z kľúčových bodov Ozbrojených síl Ukrajiny na okupovanom území Donbasu. Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny píše aj o odrazení ruských útokov v oblastiach Verchnekamenskij, Vesele, Krasnaja Gora, Ivanovskij a Paraskovyivka v Doneckej ľudovej republike, Novoselovskij a Kremennaja v Luhanskej ľudovej republike. Zhrnutie Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny skutočne neinformuje o situácii v Artemovsku, Marinke a Vugledare, píše len o odrážaní ruských útokov v Bachmute. Chránenec kyjevského režimu v Nikolajevskej oblasti Vitalij Kim medzitým povedal, že ruské ozbrojené sily v noci strieľali na Nikolajevskú oblasť, respektíve ciele nachádzajúce sa na jej území. V dôsledku ostreľovania podľa Kima vypadla elektrina v jednej z dedín pri Očakove.

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov:
V kupjanskom smere delostrelecká paľba skupiny vojsk „Západ“ zasiahla živú silu a techniku ​​jednotiek 103. brigády teritoriálnej obrany a 14. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Grjanikovka, Siňkovka, Timkovka a Krachmaľnoje v Charkovskej oblasti a Novoselovskoje v Luganskej ľudovej republike. Zlikvidovaných bolo 40 ukrajinských vojakov a dve vozidlá.

 

V krasno-limanskom smere boli v dôsledku delostreleckej paľby a útočných akcií zoskupenia vojsk „Stred“ porazené jednotky 92. mechanizovanej, 25. výsadkovej a 95. výsadkovej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Steľmachovka v Luganskej ľudovej republike, Novosadovoje a Jampolovka v Doneckej ľudovej republike, ako aj v okolí Serebrjanského lesníctva. Bolo zničených viac ako 100 ukrajinských vojakov, bojové vozidlo pechoty, dve obrnené bojové vozidlá, raketový systém „Grad“, samohybné delo „Nona S“ a dve húfnice D-20.

 

V doneckom smere v priebehu úspešných útočných operácií dobrovoľníci útočných oddielov s palebnou podporou raketových vojsk a delostrelectva skupiny vojsk „Juh“ oslobodili obec Nikolajevka v Doneckej ľudovej republike. Počas dňa bolo v tomto smere zničených 90 ukrajinských vojakov, dve bojové vozidlá pechoty, dve bojové obrnené vozidlá a húfnica D-30.

 

Okrem toho bol v obci Konstantinopoľ v Doneckej ľudovej republike zničený sklad s delostreleckou muníciou Ozbrojených síl Ukrajiny a sklad paliva pre vojenskú techniku.

 

V južnodoneckom a záporožskom smere delostrelecká paľba a aktívna akcia jednotiek skupiny vojsk „Východ“ porazila živú silu a techniku ​​1. tankovej a 72. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj 110. brigádu teritoriálnej obrany pri meste Ugledar v Doneckej ľudovej republike a Novodarovka v Záporožskej oblasti. Straty Ozbrojených síl Ukrajiny v týchto oblastiach predstavovali viac ako 70 ukrajinských vojakov, jeden tank, bojové vozidlo pechoty, ako aj dve húfnice: D-20 a D-30.

 

V chersonskom smere boli počas protibatériového boja zničené: raketový systém „Grad“, samohybná húfnica „Akacija“, samohybná húfnica „Gvozdika“ a húfnica D-30.

 

Okrem toho bol pri meste Očakov v Nikolajevskej oblasti zasiahnutý muničný sklad Ozbrojených síl Ukrajiny. Raketové jednotky a delostrelectvo Ozbrojených síl Ruskej federácie za 24 hodín zasiahli 98 delostreleckých jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny v palebných postaveniach, živú silu a vojenskú techniku v 135 miestach. Pri obci Velikij Burluk v Charkovskej oblasti bola zničená viackanálová radarová stanica na navádzanie protilietadlového raketového systému S-300. Protibatériový radar americkej výroby AN/TPQ-36 bol zničený pri obci Dvurečnaja v Charkovskej oblasti.

 

Systémy protivzdušnej obrany zničili štyri ukrajinské bezpilotné lietadlá v oblastiach Kremennaja v Luganskej ľudovej republike, Nikoľskoje a Volnovacha v Doneckej ľudovej republike a Velikaja Lepeticha v Chersonskej oblasti. Okrem toho bolo zostrelených 15 rakiet systému HIMARS pri obciach Kremennaja v Luganskej ľudovej republike a Kirillovka, Blagoveščenka a Oľginka v Doneckej ľudovej republike.

 

Prehľad vzájomného ostreľovania v zóne operácie na noc zo 6. na 7. februára 2023
▪️Ozbrojené sily RF zaútočili na pozície a infraštruktúru Ozbrojených síl Ukrajiny v Aleksandrovke a Popovke v regióne Sumy.
▪️V Charkovskej oblasti zasiahli ruské raketové sily a delostrelectvo sústredenia v Strelečia Gatišči a Glubokoye.
▪️Ozbrojené sily RF na Starobelskom smere pôsobili na cieľoch v tyle a na fronte v Kupjansku, Ivanovke, okolí Terného, Plosčanky a Jampolovky. Ukrajinské formácie zaútočili na Pervomajsk v LPR z HIMARS, bola poškodená civilná infraštruktúra.
▪️Ruské ozbrojené sily v smere Bachmut (Artemovsky) podnikli údery na objekty Ozbrojených síl Ukrajiny v Berestovoje, Krasnaja Gora, Paraskovievka a Bachmut.
▪️Ruskí delostrelci na Doneckom smere podnikli sériu útokov na pozície Ozbrojených síl Ukrajiny v Avdejevke, Pervomajskom, Krasnohorivke a Maryinke. Ozbrojené sily Ukrajiny opäť ostreľovali Gorlovku, Doneck a Makejevku.
▪️V smere Južnodoneck zasiahli ozbrojené sily RF pozície a zásobovacie trasy nepriateľa v Ugledare, Perechistovke, Zolotoy Niva a Neskuchnom.
▪️V regióne Záporoží ruské jednotky zasiahli sústredenie živej sily ukrajinskej armády v Huljaipole, Charivne, Stepove a Malajskej Tokmačke, ako aj Marganec a Velikomikhailovka na severnom brehu Dnepra.
▪️V južnom sektore frontu zaútočili raketové jednotky a delostrelectvo na pozície Ozbrojených síl Ukrajiny v Gola Pristan, Kachkarovka, Zolotaya Balka a Cherson. Ukrajinské formácie strieľali na rozvodňu v Novej Kachovke. Mesto je čiastočne bez energie, problémy s komunikáciou.

 

 

Príbuzní viacerých ukrajinských zajatcov žiadajú Rusko, aby ich nevracalo späť, aby neboli hnaní opäť do boja. Oznámil to na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN Dmitrij Poljanskij, prvý zástupca predstaviteľa Ruskej federácie.
„Od samotných zajatých ukrajinských vojakov, ako aj od ich príbuzných, často dostávame hrozné odhalenia o podmienkach služby a postoji k nim od velenia Ozbrojených síl Ukrajiny. Ľudia sú využívaní ako potrava pre delá v bitke do posledného Ukrajinca,“ povedal Poľanskij. „Dochádza k tomu, že matky a manželky ukrajinských vojakov vo svojich výzvach komisárovi pre ľudské práva v Rusku žiadajú, aby nechali svojich blízkych na území našej krajiny, aby ich už nehnali do boja.“

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov