Ilustračné foto
Aktuality, História,

Kniha Majster a Margaréta – hymna démonizmu alebo evanjelium oddanej viery

Bulgakovov román Majster a Margaréta je považovaný za výnimočný a nadčasový kde sa krížia rôzne uhly pohľadov na morálku a pravdu, kde sa stretáva Islam, Kresťanstvo, navzájom sa pretkávajú a možno aj dopĺňajú. Malomeštiactvo, pokrytectvo, chamtivosť sú aspekty ktorými sa zaoberá a priraďuje ich k jednotlivým hrdinom a poukazuje ako vedia tieto vlastnosti ovplyvniť a zmeniť človeka a smerovanie jeho života (i smrti) .


 

 

Kniha Majster a Margaréta – hymna demonizmu alebo evanjelium oddanej viery je forma komentárov k danej téme, k danému románu a ohromujúco vysvetľuje a poukazuje na väčšie i menšie skutočnosti ktoré som si v románe nevšimol alebo vykladal som si ich úplne inak, spájal s iným kontextom prípadne neznalý bohoslovia v ruskej kultúre som celkom mylne chápal (nechápal) o čom je reč.

 

Dielo vysvetľuje z pohľadu autorského kolektívu aspekty morálky a viery v kontexte s bohoslovím v plynutí času, historické prepojenie Biblie a Koránu, ich vzájomné ovplyvňovanie sa i negovanie. Otázniky nad hľadaním pravdy a viery ktoré táto kniha predkladá sú aktuálne tak teraz, v storočí multi kultúry a pohŕdania všetkým starým ako boli v časoch Bulgakova. Knihu vydalo slovenské vydavateľstvo Torden.

Viktor Holováč

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov