Bell 412
Aktuality, Letectvo,

Bell dodal Vzdušným silám Guatemaly dva vrtuľníky Subaru Bell 412 EPX

Pri príležitosti osláv 101. výročia vzniku guatemalských vzdušných síl odovzdala spoločnosť Bell Textron Inc., dcérska spoločnosť Textron Inc. (NYSE: TXT), koncom minulého roka na medzinárodnom letisku La Aurora dva stroje Subaru Bell 412EPX. Vrtuľníky sú súčasťou širšej dohody IDIQ (Indefinite Delivery/IndefiniteQuantity), ktorú spoločnosť Bell podpísala začiatkom tohto roka s Úradom pre špeciálne projekty v oblasti mnohonárodného letectva (MASPO) americkej armády.
“Sme veľmi radi, že môžeme Guatemale dodať najmodernejšiu verziu stroja Bell 412,” uviedol Carl Coffman, viceprezident spoločnosti Bell pre predaj a stratégiu AdvancedVertical Lift Systems, a dodal: “Veľmi krátky interval, ktorý uplynul medzi podpisom zmluvy a dodaním vrtuľníkov, je jasným dôkazom odhodlania všetkých, ktorí sa podieľajú na výrobe týchto strojov, ako aj dôkazom toho, že zmluvy IDIQ medzi spoločnosťami Bell a MASPO sú účinným a efektívnym nástrojom.”


 

 

Guatemalské vzdušné sily v súčasnosti prevádzkujú vrtuľníky Bell 206, 212, 407, 412 a UH-1. Subaru Bell 41 2EPX je najnovším prírastkom do ich flotily. Guatemalský minister národnej obrany generálmajor Henry YovaniReyes sa vyjadril: “Sme nadšení, že môžeme vrtuľníky Subaru Bell 412 EPX začleniť do nášho letectva; budú nasadzované podľa potreby na najrôznejšie misie, od úžitkových až po humanitárnu pomoc.”

 

 

Vrtuľník Subaru Bell 412EPX, ktorý je najnovšou verziou platformy Bell 412 certifikovanou v roku 2018, má robustnejšiu prevodovku hlavného rotora. Bol tiež certifikovaný pre bezolejovú prevádzku (chod na sucho) a má ďalšie evolučné funkcie pre zvýšenie bezpečnosti. Teraz má zvýšené maximálne vnútorné zaťaženie 12 200 libier (5 530 kg) a maximálne vonkajšie zaťaženie 13 000 libier (5 895 kg). S nákladným hákom môže prepravovať náklad s hmotnosťou až do 5 000 libier (2 270 kg). Disponuje najširšími nakladacími dverami vo svojej triede, ktoré umožňujú rýchle vykladanie a nakladanie do priestrannej kabíny.

 

Spoločnosť predala po celom svete viac ako 1 100 strojov Bell 412, ktoré dohromady nalietali viac ako 6,5 milióna letových hodín. Jej prevádzkovatelia si vysoko cenia túto robustnú a spoľahlivú platformu, ktorá ponúka výnimočný výkon a pôsobivé možnosti. Stroj sa nasadzuje na najrôznejšie úlohy a misie – či už ide o vojenské misie, misie na zaistenie verejného poriadku a bezpečnosti, misie na podporu národnej bezpečnosti, presuny zamestnancov alebo VIP osôb, alebo dokonca o potreby leteckej záchrannej služby.

Kateřina Fričová

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov