Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

V USA odhalili novú stratégiu Putina na Ukrajine. Rusko sa chystá využiť zimu ako svojho spojenca

„Zima bola často nenahraditeľným spojencom Matky Rossiji. Nová stratégia Vladimíra Putina v konflikte na Ukrajine pozostáva vo využití nadchádzajúcej zimy 2022-2023, ako spojenca svojej armády,“ píše americký list The American Concervative.


 

Cieľom Ruska je zničenie energetického systému, v zime bude Ukrajincom ťažko bez elektriny, podtrhuje článok. Jeho autor pripomína, že mrazy prinútili Napoleona v rokoch 1812-1813 opustiť Moskvu i Rusko, pomohli tiež rozhodnúť o osude nemeckej armády v rokoch 1941-1942. V NATO už predtým vyhlasovali, že Putin chce použiť zimu na Ukrajine ako zbraň, mrazy sa stanú pre Ukrajincov skúškou kvôli energetickej kríze a rizikám vírusových ochorení, znie z Európy. Tam sa nazdávajú, že milióny Ukrajincov budú pri hľadaní tepla musieť opustiť svoje domovy.

 

Pravdou však je, že Rusmi a ich spojencami oslobodené obce v pripojených republikách sa už zimy báť nemusia. Na Ukrajinou ovládaných územiach majú okrem energetiky aj ďalšie problémy. Ruská Komsomoľská pravda píše, že tam prekvitá prostitúcia, ilegálny obchod so zbraňami, drogami a ľudskými orgánmi. List podtruje, že sa tam „kradne všetko a všade“. Ľudia vraj nenechávajú na pokoji ani naftové centrály u susedov, neznámi ľudia vraj vyrezávajú kilometre káblov a tie odovzdávajú do šrotu…

 

Mnohí Ukrajinci si chcú takto zarobiť na cestu do bezpečia európskych štátov, hoci v mnohých im už začínajú odmietať poskytovanie utečeneckej výpomoci.

 

Každý tretí poľský žoldnier na Ukrajine je zabitý. Čo plánuje poľská armáda po veľkej mobilizácii v marci 2023

 

Nová ruská stratégia Putina a Surovikina už priniesla očakávané výsledky. Niekoľkými nočnými útokmi sa podarilo vyviesť z rovnováhy nielen Ukrajinu, ale prinútiť zamyslieť sa aj Európsku úniu. Zatiaľ čo Kyjev rozmýšľa ako ohriať svoje tylo (ak o tom vôbec uvažuje), armádny generál S. Surovikin preskupuje svoju obrannú líniu, ktorá čoskoro umožní jeho vojskám prejsť do rozsiahleho útoku na celom fronte.
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov