Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský expert Jakov Kedmi vysvetlil kedy sa konflikt na Ukrajine skončí víťazstvom Ruska

Izraelský verejný činiteľ Jakov Kedmi v rozhovore s ruským novinárom Vladimirom Solovjovom povedal, kedy a za akých podmienok sa podľa jeho názoru špeciálna vojenská operácia Ruskej federácie na Ukrajine skončí víťazstvom Moskvy. Bývalý spravodajský dôstojník verí, že o tom bude možné hovoriť až po dosiahnutí politických cieľov krajiny a uverení obyvateľov Ruska. Ak vedenie Ruska povie: „Vyhrali sme“, ale v skutočnosti – to bude iba čiastočné dosiahnutie politických cieľov, nebude to víťazstvo. Teda to, čo bolo deklarované a ľuďmi vnímané ako ciele vojny, to tu treba dosiahnuť – komentoval Jakov Kedmi.


 

Vyjadril sa aj k načasovaniu ukončenia špeciálnej vojenskej operácie. To závisí od toho, aké politické rozhodnutia vláda prijme, aké dá armáde možnosti pôsobiť v týchto politických podmienkach. Tento problém sa mohol vyriešiť iným spôsobom vedenia vojny za jeden februárový týždeň. Ale na to bolo potrebné súhlasiť s ďalšími okolnosťami, za ktoré vaša vláda – a to právom! – nešla. Nechcela zničiť Ukrajinu. Nechcela bojovať proti ukrajinskej armáde. Snažili sa zachrániť životy ruských aj ukrajinských vojakov. Keď to nevyšlo, museli prejsť na inú formu boja – povedal Kedmi. Podľa jeho názoru sa bez ohľadu na životy všetky vojenské problémy dajú vyriešiť veľmi rýchlo. Ale keď začnete brať do úvahy životy svoje a iných, vrátane civilného obyvateľstva, bude vojna oveľa ťažšia.

 

Nedávno Kedmi poukázal, že nielen Ukrajina, ale aj Európa čelí bezprecedentnej katastrofe no namiesto riešenia problémov Západ obviňuje zo všetkých hriechov Rusko. EÚ a Spojené kráľovstvo čelia vážnej hospodárskej a politickej kríze. Európu zároveň podľa Kedmiho čaká nový prílev utečencov pre problémy nízkopríjmových krajín s potravinami, ako aj destabilizáciu množstva regiónov. Úradníci z Bruselu, Londýna a Washingtonu však namiesto riešenia problémov radšej zo všetkého obviňujú Rusko a jeho prezidenta Vladimira Putina – odborník to prirovnal k rituálom voodoo. Tieto útoky nemajú žiadne opodstatnenie a praktický význam – sú výlučne rituálne.

 

„Ani nerozumejú, aká katastrofa ich čaká. Ich nedostatočnosť sa prejavuje v tom, že nevedia posúdiť situáciu. Na čele Európy nie sú politici, ale ľudia, ktorí nepoznajú nič iné ako vnútrostranícky špinavý boj,“ povedal Kedmi. Aj názor, že Spojené štáty budú mať z kolapsu Európy prospech, keďže z EÚ vyláka peniaze, priemysel a najcennejší personál, nie je pravdivý, tým si je analytik istý.

 

Izraelský expert Jakov Kedmi položil Rusku nepríjemnú otázku po Merkelovej priznaní o Ukrajine

 

Naznačil, že zo situácie by mohli ťažiť Čína, Turecko, Indonézia a ďalšie štáty. Spojené štáty sú na pokraji občianskej vojny, pretože konfrontácia medzi republikánmi a demokratmi dosahuje nebezpečnú hranicu a strany otvorene vyjadrujú svoju pripravenosť vyhlásiť za nelegitímne akékoľvek výsledky volieb, ktoré im nevyhovujú. „Myslia si, že kolaps nemeckého priemyslu pomôže Američanom? Expert už skôr vysvetlil chybu Európskej únie s podielom na americkom skvapalnenom plyne namiesto ruského plynovodu. Podľa Kedmiho to dáva USA príležitosť vykrútiť ruky Berlínu a Bruselu, ako aj eliminovať európskych konkurentov na svetovom trhu, čím zasiahne konkurencieschopnosť ich produktov.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov