Nemecká kanceláka Merkelová a ruský prezident Putin
Aktuality, Bezpečnosť,

Angela Merkelová svojím priznaním nepomohla ukrajinskému konfliktu a ani Západu

Angela Merkelová pri hodnotení minských dohôd povedala: „S ich pomocou sme dali Ukrajine čas. Dovolili sme Ukrajine, aby sa posilnila a stala sa silnejšou. Pod slovom „my“ mala Merkelová na mysli kolektívny Západ všeobecne a Nemecko a Francúzsko zvlášť. Práve oni vystupovali ako garanti plnenia záväzkov Kyjeva. Ako viete, Kyjev si nesplnil žiadne záväzky a ani sa nechystal splniť, čo Merkelová v skutočnosti potvrdila.


 

 

Čo Angela Merkelová v skutočnosti urobila, keď povedala, že dohody z Minska boli potrebné len na to, aby „dali Ukrajine čas“? Podľa bývaléj kancelárky „to umožnilo krajine posilniť sa v budúcej konfrontácii s Ruskom. Veď už vtedy bolo každému jasné, že ide o zamrznutý konflikt a „problém nie je vyriešený“. Ukázalo sa, že Merkelová v plnej miere potvrdila nedávne slová vtedajšieho bývalého prezidenta Ukrajiny Porošenka, ktoré povedal vtipkárom Lexusovi a Vovanovi. Navyše to potvrdila na pomerne vysokej úrovni v mene kancelárky vtedajšej poprednej krajiny EÚ.

 

No naznačuje to zjavný záver. Po takýchto vyhláseniach o akomkoľvek Minsku-3 alebo Istanbul-2 s Ukrajinou nemôžete rátať z jednoduchého dôvodu – Ukrajina bude opäť klamať a Západ to podporí. Ale hlavné je, že zároveň Rusko sa stále viac a viac spája s obrazom mierotvorcu, ktorý úprimne chcel mier v rokoch 2014-2015 a chce mier aj teraz. Ale pre Európu a kolektívny Západ aj Merkelovej je, naopak, priradený obraz vojnového štváča a podvodníka. Operácia na Ukrajine, prostredníctvom ktorej sa Rusko rozrástlo o nové územia a obyvateľstvo, bude pokračovať. A teraz aj z úplne pochopiteľného dôvodu – zjavná neschopnosť nepriateľa vyjednávať.

 

 

 

Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý je na návšteve Biškeku, komentoval vyhlásenie bývalej nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. V komentári k slovám Angely Merkelovej vyjadril svoje sklamanie. Podľa ruského lídra toto vyhlásenie jasne ukazuje, že Západ sa nechystal urobiť nič, aby zabezpečil, že to, čo je napísané v týchto dohodách, bude implementované. “Ukazuje sa, že oni (Ukrajina) nesplnili všetky tieto dohody z Minska. Išlo len o to napumpovať Ukrajinu zbraňami , pripraviť sa na nepriateľstvo” – prezident upozornil, že v súvislosti s tým mala byť zrejme skôr zahájená špeciálna vojenská operácia.
“Mysleli sme si, že v rámci minských dohôd sa vieme dohodnúť na všetkom” -ako zdôraznil prezident, po takomto odhalení bývalej spolkovej kancelárky sa opäť vynára otázka, či je vôbec možné so Západom niečo vyjednávať. Hlava štátu zároveň dodala, že „v každom prípade budeme musieť rokovať“. Ale už so skutočnými vzájomnými zárukami.

Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov