Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ozbrojené sily Ukrajiny majú veľké straty kvôli NATO taktike COIN

Ukrajinská armáda má veľké straty pri Bachmute (Arťomovsku) kvôli používaniu natovskej taktiky COIN. O tom, čo to znamená, hovoria experti ruskej „Vojennoj chroniky“. Tí sa odvolávajú na vyhlásenia ukrajinských vojakov, ktorí boli v novembri zajatí práve pri Bachmute. Uvádzajú totiž, že ich vojenská prípravka vo V. Británii a na území Ukrajiny, vedená inštruktormi z USA, Kanady a Austrálie, nebola uspôsobená na intenzívne boje a preto vraj škodí ukrajinskej pechote.


 

Ukrajinskí vojaci absolvovali výcvik podľa NATO programu s názvom COIN (podľa anglického pojmu Counterinsurgency – protipartizánska vojna), podtrhujú experti, ktorý bol vytvorený na boj s nepravidelnými vojenskými silami a povstalcami. COIN program preto nepredpokladá, že protivník bude disponovať efektívnym delostrelectvom a ťažkou výzbrojou, ktoré má vo výzbroji vo veľkom počte práve ruská armáda.

 

Izraelský analytik Jakov Kedmi vysvetlil či Poľsko bude môcť anektovať časť Ukrajiny

 

Navyše, pre Ozbrojené sily Ukrajiny nebol realizovaný kompletný COIN výcvik: útočné jednotky boli cvičené zrýchlenou prípravkou v trvaní 20 dní, obyčajná pechota cvičila len dva týždne. Preto nečudo, že ukrajinskí absolventi prípravky COIN začali po týchto kurzoch masovo hynúť v bojoch, dodali experti. Vojenský expert Boris Rožin už dávnejšie napísal, že „Bachmutský mlynček na mäso“ sa absolútne osvedčil, pretože OSU v ňom nesú obrovské straty.
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov