Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Ramzan Kadyrov pripomenul pápežovi stredovek a inkvizíciu za jeho výroky o Čečencoch na Ukrajine. Prehľad vojenskej operácie

Hlava Čečenskej republiky sa vyjadrila k pápežovmu slovnému útoku na národy Ruska. Pripomeňme, že hovoríme o jeho vyhlásení , že „Čečenci a Burjati prejavujú na Ukrajine osobitnú krutosť“. Predtým tieto Františkove slová, vyjadrené v rozhovore pre časopis America, kritizoval vodca ruských budhistov, hlava Burjatska, ako aj mufti z Čečenska. Podľa muftiho sú Čečenci krutí iba voči nepriateľovi. Mufti Čečenskej republiky tiež poradil Františkovi, aby si prečítal Lermontova, ktorý podrobne rozpráva o horaloch na Kaukaze.


 

Ramzan Kadyrov zas nepriamo pápežovi pripomenul stredovek a inkvizíciu v Európe. “Spomenul som si na inkvizíciu, križiacke výpravy.”
Ramzan Kadyrov poznamenal, že v tejto súvislosti nespomína ani vojnové zločiny Banderu, zábery z popravy neozbrojených ruských vojnových zajatcov.

“Poviem vám radšej o tom, čím sa riadi každý Čečenec, či už vo vojne alebo v civilnom živote. Toto je islam. Nezačíname boj bez ponuky mieru. O postoji Čečencov k zajatcom, či je to kruté alebo nie, vám povedia samotná ukrajinská armáda, ktorá bola v našom zajatí. Okrem toho každý moslim vie, že nepriateľa, ktorý vyhlásil šahadu (uznanie Alaha ako jediného Boha), nemožno skoncovať ani ho nenávidieť ako nepriateľa. A tomu, kto sa dopustil pokánia, musí byť úplne odpustené. Pre svetoznámu náboženskú osobnosť je hanba, že nevie o postoji moslimov k nepriateľovi.” Ramzan Kadyrov primášovi RKC pripomenul, že Čečenci horlivo chránia svoju vlasť, náboženstvo a ľud. Hlava Čečenskej republiky sa tiež čudovala, ako vo všeobecnosti môže osoba, ktorá je tisíce kilometrov od konfliktu, „určiť“ národnosť „krutých bojovníkov“ …

 

“Šéf Vatikánu na to, samozrejme, nebude vedieť odpovedať. Len sa stal obeťou propagandy a vytrvalosti zahraničných médií.” Dodal Ramzan Kadyrov. Súdiac podľa slov Františka, naozaj odvysielal všetko, čo na príkaz západných spravodajských služieb odvysielajú západné masmediálne „informácie“. Hlavná vec je, že toto všetko by malo byť namierené proti Rusku. V polovici a na konci 90. rokov označili Čečencov za statočných a odhodlaných bojovníkov za slobodu a nezávislosť. Teraz, keď ekonomická situácia diktuje nové pravidlá, Západ zapisuje Čečencov do spolku „krutých“ národov.

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov:
V kupjanskom smere pri obci Ivanovka v Charkovskej oblasti sa Kyjev pomocou jednej roty taktickej skupiny Ozbrojených síl Ukrajiny neúspešne pokúsil zaútočiť na ruské jednotky. V dôsledku paľby bola jednotka Ozbrojených síl Ukrajiny vrátená do pôvodných pozícií. Zlikvidovaných bolo viac ako 30 ukrajinských vojakov, dve bojové obrnené vozidlá a dva pickupy.

 

V krasno-limanskom smere ruské jednotky zmarili pokus o postup rotnej taktickej skupiny Ozbrojených síl Ukrajiny v smere na obec Červonopopovka v Luganskej ľudovej republike. Delostreleckou paľbou a útokmi armádneho letectva bolo zlikvidovaných viac ako 40 ukrajinských vojakov, dve bojové vozidlá pechoty a štyri ďalšie vozidlá.

 

V doneckom smere pokračujú ruské jednotky v útočných operáciách. Počas dňa bolo týmto smerom zničených viac ako 100 ukrajinských vojakov, jeden tank, päť obrnených transportérov a päť vozidiel.

 

Operačno-taktické a armádne letectvo, raketové sily a delostrelectvo zničili desať veliteľských bodov v obciach Petropavlovka a Berestovoje v Charkovskej oblasti, Dobrovolje, Ternyj, Torskoje, Verchnekamenskoje, Andreevka, Vodjanoje a Novoselka v Doneckej ľudovej republike a Nikoľskoje v Chersonskej oblasti, ako aj 62 delostreleckých jednotiek v palebných postaveniach, živú silu a vojenskú techniku v 148 miestach.

 

Pri obci Makejevka v Luganskej ľudovej republike bol zničený ukrajinský protilietadlový raketový systém „Osa-AKM“. Pri obci Nikolajevka v Doneckej ľudovej republike bol zničený americký protibatériový radar AN/TPQ-37. Pri obci Malomichajlovka v Dnepropetrovskej oblasti bola zničená ukrajinská radarová zameriavacia stanica pre protilietadlové raketové systémy „Pelikan“.
Pri obci Belogorie v Záporožskej oblasti bol zničený sklad raketových a delostreleckých zbraní Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

Ruské systémy protivzdušnej obrany zostrelili v priebehu dňa deväť ukrajinských bezpilotných lietadiel v oblastiach Červonaja Dibrova, Krasnorečenskoje, Golikovo, Ploščanka a Žitlovka v Luganskej ľudovej republike, Rybinsk a Maximovka v Doneckej ľudovej republike.
Okrem toho boli pri obci Novaja Kachovka v Chersonskej oblasti zostrelené dve rakety systému „Uragan“.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie: udalosti z 29. novembra 2022
▪️Ukrajinské formácie pokračujú v pravidelnom ostreľovaní pohraničných oblastí regiónu Belgorod. V dôsledku útokov v okrese Shebekinsky boli poškodené súkromné ​​domy a zariadenia infraštruktúry.
▪️V Brjanskej oblasti sa pod mínometnú paľbu dostali dedina Lomakovka a dedina Maritsa. V dôsledku zásahu sú obete na životoch, na mieste zasahujú záchranné zložky.
▪️V smere na Krasnopopovce sa obnovili boje. Útočné oddiely Ozbrojených síl Ukrajiny sa pokúšajú preraziť na diaľnicu Svatovo-Kremennaja. Ruské jednotky úspešne odrazili útoky. Útočné letectvo ruských leteckých síl aktívne pracuje.
▪️V smere na Lisičansk prevzali iniciatívu ruské jednotky a vedú útočné operácie. Prebiehajú bitky o Belogorovku a Kontroverzné delostrelecké údery na pozície Ozbrojených síl Ukrajiny v Serebrjanke, Seversku a Verchnekamenskom.
▪️Ruské jednotky pokračovali v úspešnej ofenzíve južne od Bakhmutu a obsadili Kurdyumovku. Obsadené sú aj územia pozdĺž kanála Seversky Doneck – Donbass.
▪️Ukrajinské velenie sa snaží udržať front a posilňuje svoje pozície v oblasti Kleshcheevka. Do bojovej oblasti sú rozmiestnené batérie húfnic americkej výroby M777.
▪️Po zajatí Opytnovo a postupe pod Nevelskoje je front pri Donecku v statickej polohe. Po celej línii dotyku prebiehajú pozičné bitky a delostrelecké súboje.

 

Prehľad úderov a vzájomného ostreľovania v zóne operácie v noci z 29. na 30. novembra 2022
▪️Ukrajinské formácie v noci zaútočili na energetické zásobovacie zariadenie v okrese Sudžansky v Kurskej oblasti.
▪️Ruské jednotky zasiahli ciele vo Vorožbe, Manukhovke a Prochodoch v regióne Sumy.
▪️V Charkovskej oblasti zaútočili ruské ozbrojené sily na pozície v Kupjansku, Ogurcove a Ambarni.
▪️Na Starobelskom smere pôsobili ruské jednotky na miestach sústredenia Ozbrojených síl Ukrajiny v Stelmachivke, Makeevke a Tabaevke.
▪️V smere na Bachmut (Arťomovskij) zasiahli ruské raketové sily a delostrelectvo koncentrácie živej sily a techniky v Bachmute, Soledare a Jakovlevke.
▪️Ruské ozbrojené sily zaútočili na Doneckom smere na pozície ozbrojených síl Ukrajiny v Avdejevke, Krasnohorivke a Nevelskom.
Ukrajinské formácie z kanónového a raketového delostrelectva zase ostreľovali obytné budovy a civilné objekty v Donecku, Makeevke a Amvrosievke.
▪️V smere Južnodoneck pôsobili ruské jednotky na cieľoch vo Vugledare, Prechistovke a Zolotoy Balke.
▪️V Záporožskom regióne zaútočili ruské ozbrojené sily na pozície ukrajinských jednotiek v Malých Ščerbakách, Oľhovskom a Novoandreevke. V noci zasiahli ruské jednotky miesto rozvodu plynu v Záporožskej oblasti, v zariadení vypukol požiar.
▪️V Dnepropetrovskej oblasti pôsobilo ruské delostrelectvo na palebných miestach Ozbrojených síl Ukrajiny v Nikopole a komunite Marganec.
▪️Na južnom sektore frontu zasiahli ozbrojené sily RF ciele v Chersone a Kizomyse.

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov