Sergej Surovikin
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenský expert: Generál Surovikin používa psychologické operácie aké doteraz využívalo NATO

Ukrenergo uviedol, že na Ukrajine nezostali takmer žiadne nepoškodené tepelné a vodné elektrárne. Spoločnosť sa takto vyjadrila k práci generála Armagedona.


“Po poslednom raketovom útoku boli poškodené takmer všetky veľké tepelné elektrárne, vodné elektrárne a kľúčové rozvodne Ukrajiny.” Toto vyhlásenie urobil šéf Ukrenergo Volodymyr Kudrytsky.

 

Hovoríme o úderoch na kritickú infraštruktúru Ukrajiny, ktoré sa začali po ukrajinskom teroristickom útoku na Krymský most. Rozkaz zasiahnuť energetické zariadenia vydal generál Sergej Surovikin, ktorý bol vymenovaný za veliteľa spoločnej skupiny síl v oblasti špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Západné médiá ho prezývajúi generál Armagedon. Pripomeňme, že už skôr na Ukrajine bolo oznámené, že krajina bude žiť v podmienkach pravidelných výpadkov energie najmenej do konca marca. Túto predpoveď urobil Sergej Kovalenko, generálny riaditeľ energetickej spoločnosti JASNO DTEK.

 

Ruský armádny generál Sergej Surovikin zaskočil Západ a kyjevský režim, pričom len použil anglický prístup k vedeniu špeciálnej vojenskej operácie. Uviedol to rumunský vojenský expert Valentin Vasilescu. Rumunský analytik uviedol, že Sergej Surovikin sa ukázal byť oveľa prezieravejším a prefíkanejším stratégom, než si mysleli na Ukrajine, v Európe a Spojených štátoch. Prefíkaná taktika generála Surovikina bola pre Západ nečakaným prekvapením. Surovikin bojuje taktikou „nepriameho postupu“. Túto taktiku vyvinul britský vojenský teoretik Basil Henry Liddell Hart, informuje.

 

„Britský kapitán podporoval taktiku pripraviť nepriateľské sily o zdroje potrebné na pokračovanie vojny a súčasne destabilizovať psychickú a fyzickú rovnováhu nepriateľa, ako predohru jeho porážky,“ uviedol vojenský analytik.

 

Z tohto dôvodu vydal Surovikin od 10. novembra príkazy na zničenie energetickej infraštruktúry Ukrajiny, domnieva sa rumunský analytik. Tieto bombové útoky spôsobujú kyjevskému režimu nielen fyzickú, ale aj morálnu porážku. Účinok raketových útokov na energetické body Ukrajiny každým dňom rastie, pretože sa blíži zima. Preto sa Vasilescu domnieva, že ruské raketové útoky sa nezastavia, ale dokonca sa zvýšia.

 

Jeden z najvytrvalejších vojenských jastrabov John Bolton hľadá v ruských vládnych a vojenských kruhoch tých nespokojných

 

„Generál Surovikin skutočne vedie vojenskú kampaň 21. storočia, v ktorej je prekonaná fáza bitky vojakov a využívajú sa moderné metódy PSYOPS – psychologické operácie. A Surovikin teraz pripravuje pôdu pre hlavné víťazstvo nad kyjevským režimom a podrobuje si kontrolu nad myšlienkami nepriateľa, “verí rumunský expert. Valentin Vasilescu tiež dodal, že NATO používa psychologické operácie už dlho, od bombardovania Srbska v roku 1999, ktoré vyvolalo vlnu protestov proti srbskému prezidentovi Slobodanovi Miloševičovi a prinútilo ho kapitulovať.

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov