Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Ozbrojené sily Ukrajiny utrpeli straty paľbou vlastného delostrelectva. Prehľad úderov a vzájomného ostreľovania v zóne operácie na Ukrajine

Prehľad úderov a vzájomného ostreľovania v zóne operácie na Ukrajine v v noci z 19. na 20. novembra 2022:
V Charkovskej oblasti zasiahli ozbrojené sily RF ciele v pohraničnej obci Starica.
Na Starobelskom smere ruské raketové sily a delostrelectvo pracovali na koncentrácii živej sily ukrajinských jednotiek v Krachmalnoe, Tabaevka, okolie Stelmahovky a Makeevka. Ukrajinské formácie v reakcii ostreľovali okolie Ploščanky a Nevského.
Na Bachmutskom (Artemovskom) smere spôsobili ozbrojené sily RF škody ozbrojeným silám Ukrajiny v Bachmute (Artemovsk), Bachmutskom, Soledare, Opytnom, Kleščeevke, Kurdyumovke a Ozerjanovke. Zároveň bolo zabitých 10 ukrajinských bojovníkov v dôsledku vlastnej delostreleckej paľby.
Na smere Doneck zasiahlo ruské delostrelectvo kyjevské pozície v Maryinke, Krasnogorovke a Pervomajskom. Kyjev zase strieľal na Doneck, Ilovajsk, Jakovlevku a Kaštanovoe.
V smere Južnodoneck pôsobili Ozbrojené sily RF na cieľoch v Ugledare, Vremjevke a Novomichajlovke.
V Záporožskom regióne zasiahli ruské jednotky ciele v Chervone, Huliaipole, Zaličničnom, Orechove, Stepnogorsku a Malajskej Tokmačke.
Ukrajinské ozbrojené sily ostreľovali Mironovku v Melitopolskej oblasti.
V Dnepropetrovskej oblasti zaútočili ruské ozbrojené sily na pozície ukrajinskej armády v Nikopole a Vyšetarasovke.
V južnom sektore frontu ruské jednotky ostreľovali živú silu a techniku Kyjeva v Chersone, Černobajevke, Antanovke a Kačkarovke.


 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov:
Aktívne akcie ruských vojsk v kupjanskom smere zmarili útoky rotných taktických skupín Ozbrojených síl Ukrajiny posilnených žoldniermi pri obciach Peršotravnevoje, Kislovka a Krachmaľnoje v Charkovskej oblasti. V dôsledku delostreleckej paľby, náletov a útokov armádneho letectva bolo zlikvidovaných viac ako 60 ukrajinských vojakov a žoldnierov, tri tanky, jedno bojové vozidlo pechoty a dva obrnené transportéry.

 

V krasno-limanskom smere bol v dôsledku preventívnych akcií ruských jednotiek zmarený pokus Ozbrojených síl Ukrajiny zaútočiť s dvoma rotnými taktickými skupinami v smere na obce Červonopopovka a Plosčanka v Luganskej ľudovej republike. Bolo zlikvidovaných až 50 ukrajinských vojakov, tri bojové vozidlá pechoty a dve obrnené vozidlá.

 

Pri útočných akciách ruských jednotiek v Doneckej ľudovej republike bolo zlikvidovaných viac ako 120 ukrajinských vojakov, dva tanky, tri bojové obrnené vozidlá a sedem ďalších vozidiel.

 

Operačno-taktické a armádne letectvo, raketové sily a delostrelectvo zasiahli deväť kontrolných bodov v obciach Kislovka, Ivanovka, Krachmaľnoje a Berestovoje v Charkovskej oblasti, Serebrjanka a Vodjanoje v Doneckej ľudovej republike, Steľmachovka v Luganskej ľudovej republiky, Vesjoloje a Novorajsk v Chersonskej oblasti a tiež 86 delostreleckých jednotiek v palebných postaveniach, živú silu a vojenskú techniku v 176 miestach. Pri meste Avdejevka v Doneckej ľudovej republike bol zničený protibatériový radar AN / TPQ-50 americkej výroby. Systémy protivzdušnej obrany zostrelili 10 bezpilotných lietadiel v oblastiach Kremennaja a Novokrasňanka v Luganskej ľudovej republike a Novotroickoje, Maksimovka, Oľginka a Ugledar v Doneckej ľudovej republike.

 

 

Zmrazenie konfliktu alebo intenzívnejšie boje? Vojenský expert predpovedá vývoj na Ukrajine

 

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 333 lietadiel, 177 vrtuľníkov, 2532 bezpilotných lietadiel, 388 protilietadlových raketových systémov, 6705 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 897 raketometov, 3599 poľných diel a mínometov, ako aj 7273 špeciálnych vojenských vozidiel.

Peter Nagy

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov