Kel-Tec P15
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Kel-Tec predstavila vysokokapacitnú, ultratenkú pištoľ na skryté nosenie

Začiatkom roka bola na SHOT Show 2022 – predstavená samonabíjacia pištoľ Kel-Tec P15. Ponúka úzky 22 mm profil vhodný pre skryté nosenie bez obmedzenia kapacity zásobníka a dĺžky hlavne.


 

 

Samonabíjacia pištoľ Kel-Tec P15 kalibru 9 mm, predstavená na SHOT Show 2022, je prvou 9 mm pištoľou Kel-Tec v plnej veľkosti, určená na skryté nosenie, osobnú ochranu, obranu domova a majetku. Odpor spúšte má hodnotu hmotnosti 2,2 kg / 5 libier. Spúšť má dlhý reset pre bezpečnú a spoľahlivú prevádzku.

 

Na rozdiel od väčšiny moderných ručných zbraní na osobnú ochranu, ktoré sú navrhnuté tak, aby boli čo najkratšie bol Kel-Tec P15 koncipovaný tak, aby zostal ľahký a skrytý bez obmedzenia kapacity zásobníka a dĺžky hlavne, čo je výkon a presnosť.

 

Kel-Tec P15 je celkovo 168 mm / 6,6″ dlhá, má 101,6 mm / 4″ dlhú hlaveň a používa dvojradové kovové zásobníky s polymérovou pätkou, ktorá ponúka plnú kapacitu pätnástich 9 mm nábojov. Napriek tomu má P15 výrazne úzky profil / len 22 mm / 0,875″ / ideálny na skryté nosenie.

 

Kel-Tec P15 je postavená na čiernom polymérovom ráme, ktorého celkový dizajn je v súlade s charakteristickou estetikou Kel-Tec. Textúra “Gator Grip” na rukoväti a sada pevných protišmykových drážok na prednej a zadnej časti záveru zbrane a na lučíku zaisťujú pevné držanie v rôznych pozíciách a technikách streľby.

 

Rám Kel-Tec P15 je vybavený lištou Picatinny MIL-STD 1913 pre príslušenstvo, obojstranným tlačidlom na uvoľnenie zásobníka a dlaňovou poistkou. Zbraň je navrhnutá tak aby bola efektívna pre rýchle a jednoduché ovládanie a dobrý úchop počas nabíjania. Pre ľahšie a rýchle zamierenie používa súpravu továrenských mieridiel, zelenú mušku z optických vlákien a nastaviteľné zadné mieridlá. Pištoľ Kel-Tec P15 je dostupná na komerčnom trhu v USA za maloobchodnú cenu 425 USD odporúčanú výrobcom.

 

Americká armáda po skúsenostiach z Ukrajiny zvažuje možnosti modernizácie svojich ručných zbraní

 

V rovnakom čase Kel-Tec predstavil druhú verziu P15 postavenú na opracovanom ráme z hliníkovej zliatiny, s drevenými strienkami a obojstranným tlačidlom na uvoľnenie zásobníka.  Detaily týkajúce sa dostupnosti tejto verzie zatiaľ nie sú známe , no jej výrobcom odporúčaná maloobchodná cena by sa mala pohybovať na úrovni 795 dolárov.

Ondrej Antolík

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov