Ilustračné foto
Aktuality, Letectvo,

Ruský Almaz-Antej spustil hromadnú výrobu multifunkčných kvadrokoptér na prieskum a riadenie paľby

Ruský koncern Almaz-Antey spustil sériovú výrobu multifunkčných dronov typu kvadrokoptéra určených pre civilný trh. Montáž UAV sa organizuje v zariadeniach závodu Obuchov v Petrohrade, informovalo ministerstvo priemyslu a obchodu.


 

Koncern má pomerne ambiciózne plány, do konca roka plánuje vyrobiť 1000 dronov, prvých 400 dronov bude zmontovaných v novembri. V budúcnosti sa bude výroba len zvyšovať. Zatiaľ neexistujú žiadne informácie o cenách, ale predbežne bude ruský dron lacnejší ako zahraničné analógy. V budúcom roku sa plánuje rozšírenie sortimentu a zvýšenie výroby UAV.

 

Pri výrobe dronu sú použité ruské materiály, dron sa ovláda pomocou notebooku, smartfónu alebo tabletu. Súprava obsahuje: dron, dve batérie, tablet so softvérom, náhradné diely atď. To všetko je zabalené v špeciálnom kufríku. Začiatok predaja je plánovaný do konca roka.

 

Elon Musk hlúpo urobil zo svojej satelitnej konštelácie cieľ číslo 1 pre armádu Ruska a Číny

 

Minulý rok boli oznámené plány na rozšírenie výroby UAV pre civilný trh v zariadeniach Almaz-Antey, bolo vyvinutých niekoľko typov UAV so zvýšenou silou a manévrovateľnosťou. Plánovalo sa ich otestovať a potom spustiť sériovú výrobu. V súčasnosti sa v zóne ukrajinskej operácie masívne využívajú drony na prieskum a riadenie paľby. Pri absencii špecializovaných vojenských modelov je potrebné použiť civilné, kupovať hlavne čínske modely. Nové ruské kvadrokoptéry majú uľahčiť zásobovanie frontových jednotiek dronmi.

Maroš Šolc

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov