Sergej Surovikin
Aktuality, Bezpečnosť,

Generál Surovikin označil každodenné straty ozbrojených síl Ukrajiny. Video

Denné straty nepriateľa sa pohybujú od 600 do 1 000 zabitých a zranených ľudí, uviedol v rozhovore pre Rossija generál armády Sergej Surovikin, veliteľ spoločnej skupiny síl v oblasti špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Situácia v zóne špeciálnej operácie je podľa neho napätá, ukrajinská armáda sa snaží prelomiť obranu.


 

“Máme inú stratégiu. Najvyšší veliteľ už o tom hovoril. Nesnažíme sa o vysokú rýchlosť postupu, chránime každého vojaka a metodicky “brúsime” postupujúceho nepriateľa,” povedal veliteľ. Minimalizujú sa tak podľa neho nielen straty ruskej skupiny, ale výrazne sa znižuje aj počet obetí medzi civilným obyvateľstvom. Surovikin tiež uviedol, že ruské zoskupenie vojsk zvyšuje svoju silu, vytvára zálohy a buduje obranné pozície pozdĺž celej línie dotyku.

 

Generál, ktorý prevzal velenie len pred vyše týždňom, zdôraznil, že Rusko nebojuje proti Ukrajine ako takej, ale proti zločinnému ukrajinskému režimu, ktorý do ničoho nevkladá záujmy krajiny a jej občanov. Podľa Sergeja Surovikina je pre Rusko dôležité, aby Ukrajina bola v budúcnosti nezávislá od USA a NATO, teda štát priateľský k Rusku.

 

Generál dostal otázku, ako sa darí ruskému vojenskému letectvu počas operácie. Uviedol, že od 24. februára vykonali posádky operačno-taktického, diaľkového a armádneho letectva viac ako 34 000 vzletov. Generál Surovikin zaznamenal vysokú účinnosť použitia hypersonických raketových systémov Kinžal, ako aj stíhačiek novej generácie Su-57 schopných niesť širokú škálu zbraní. Veliteľ tiež zdôraznil, že od začiatku operácie vykonali bezpilotné lietadlá viac ako 8000 vzletov, ktorých úderná časť zasiahla viac ako 600 objektov na územiach kontrolovaných kyjevským režimom.

 

Sergej Surovikin dostal aj otázku o situácii na frontoch. Nepriateľ podľa neho nezanecháva pokusy o postup na smeroch Kupjanskij, Krasnolimanskij a Krivoj Rog-Nikolajev. V smere na Cherson zároveň zostáva vysoké nebezpečenstvo.

 

Nepriateľ je podľa Sergeja Surovikina schopný použiť zakázané zbrane a spustiť masívne raketové útoky na Cherson a Novaja Kakhovka, v súvislosti s ktorými by miestne obyvateľstvo malo premýšľať o možnosti presídlenia.

 

Tento rozhovor s veliteľom NWO vyvolal diskusiu na sieti. Experti sa domnievajú, že generál dal jasne najavo, že je zodpovedný za každú z oblastí špeciálnej operácie vrátane Chersonu, kde mal Kyjev od svojho velenia NATO za úlohu prelomiť obranu ruských jednotiek za každú cenu. Je tiež potrebné poznamenať, že v najbližších týždňoch sa práve Chersonský smer môže stať najhorúcejším zo všetkých smerov pre vedenie operácie.

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov:
Ozbrojené sily Ruskej federácie počas dňa pokračovali v útokoch vzdušnými a námornými vysoko presnými raketami dlhého doletu proti vojenským veliteľským a energetickým cieľom Ukrajiny, ako aj arzenálom munície a zbraní zahraničnej výroby. Všetky určené objekty boli zasiahnuté.

 

V kupjanskom smere jednotky ruskej armády počas útočných operácií oslobodili obec Gorobjevka v Charkovskej oblasti a spôsobili značnú porážku jednotkám 1. operačnej brigády Národnej gardy Ukrajiny.

 

Okrem toho ruské jednotky pri obci Kisľovka v Charkovskej oblasti zmarili pokus o útok rotnej taktickej skupiny Ozbrojených síl Ukrajiny, posilnenej tankami. Kyjev bol zatlačený späť na pôvodné pozície. Straty Ozbrojených síl Ukrajiny v tomto smere predstavovali viac ako 60 ukrajinských vojakov, jeden tank, tri obrnené transportéry a dva pickupy.

 

V krasnolimanskom smere v dôsledku ostreľovania postupujúcich útočných skupín 71. horskej, 80. výsadkovej útočnej a 25. výsadkovej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Steľmachovka a Rozovka v Luganskej ľudovej republike a Karpovka a Ivanovka v Doneckej ľudovej republike boli zmarené pokusy o prechod cez rieku Žerebec. Zlikvidovaných bolo 46 ukrajinských vojakov, dva obrnené transportéry, šesť bojových obrnených vozidiel a dva pickupy s ťažkými guľometmi.

 

V nikolajevsko-krivorožskom smere sa jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny pokúsili prelomiť obranu ruských jednotiek v smere na obec Bruskinskoje v Chersonskej oblasti. Útok nepriateľa odrazený. Ozbrojené sily Ukrajiny boli paľbou ruských delostreleckých jednotiek rozohnané a zahnané späť na pôvodné línie. Počas dňa bolo v tomto smere zlikvidovaných viac ako 90 ukrajinských vojakov, jeden tank, osem obrnených transportérov a 21 vozidiel.

 

Údery operačno-taktického a armádneho letectva, raketových jednotiek a delostrelectva pri meste Záporožie zasiahli veliteľské stanovište zjednotenej skupiny vojsk Ozbrojených síl Ukrajiny „Dneper“ a dielňu na opravu radarových staníc v podniku výskumného a výrobného komplexu „Iskra“, ako aj 56 delostreleckých jednotiek v palebných pozíciách, živú silu a vojenskú techniku v 132 miestach.

 

Počas protibatériového boja boli zničené dve delostrelecké batérie Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Trifonovka a Novonikolajevka v Chersonskej oblasti, ako aj batéria amerických viacnásobných odpaľovacích raketových systémov HIMARS pri obci Drobyševo v Doneckej ľudovej republike.

 

Okrem toho boli zničené aj tri muničné sklady v obciach Novoivanovka v Nikolajevskej oblasti, Odnorobovka v Charkovskej oblasti a Krasnyj Liman v Doneckej ľudovej republike.

 

V oblastiach Arťomovsk, Vjemka a Soledar v Doneckej ľudovej republike boli zničené tri protibatériové radarové stanice AN/TPQ-37 a AN/TPQ-50, vyrobené v USA.

 

Pri obci Palievka v Odeskej oblasti bola zničená vesmírna komunikačná stanica Vládneho komunikačného centra Ukrajiny.

 

Pri obci Petropavlovka v Doneckej ľudovej republike bolo zničené odpaľovacie zariadenie ukrajinského protilietadlového raketového systému S-300.

 

V priebehu dňa systémy protivzdušnej obrany zostrelili 10 ukrajinských bezpilotných lietadiel v oblastiach Kirovo, Suchanovo, Kučerskoje a Dmitrenko v Chersonskej oblasti, Jevgenovka v Nikolajevskej oblasti, Zeljonyj Gai a Vladimirovka v Doneckej ľudovej republike, Krasnoselovka, Ternovoje a Energodar v Záporožskej oblasti.

 

Rusi zverejnili zoznam všetkých cieľov zasiahnutých včera v Kyjeve pomocou kamikadze dronov

 

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 323 lietadiel, 161 vrtuľníkov, 2266 bezpilotných lietadiel, 381 protilietadlových raketových systémov, 5876 ​​tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 871 raketometov, 3485 poľných diel a mínometov, ako aj 6635 špeciálnych vojenských vozidiel.
Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov