Kyjev včera
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusi zverejnili zoznam všetkých cieľov zasiahnutých včera v Kyjeve pomocou kamikadze dronov

Včera od rána ruské kamikadze drony útočili na Kyjev, Odesu, Dnepropetrovsk a Sumy. Jednou z prvých napadnutých v Kyjeve bola budova Ukrenergo, v ktorej sídli centrálny dispečing Spojeného energetického systému Ukrajiny. Úder zasiahol aj riadiace centrum kyjevského podniku Arsenal. Spolu s tým bol podľa zdrojov v ukrajinskom hlavnom meste zasiahnutý otvorený rozvádzač tepelnej stanice č. 1 PJSC Kyivenergo, ako aj otvorený rozvádzač CHPP č. 2 pri Rybalskom ostrove. Hlavné pole útokov padlo na elektrické rozvodne s napätím 35 až 110 kV, ktoré dodávajú energiu podnikom, tak či onak zapojeným do výroby vojenských produktov. V dôsledku útokov Ozbrojených síl Ruskej federácie sa podarilo úplne alebo čiastočne deaktivovať závod na výrobu nepriestrelných viest (Kopernik ul., 18), priemyselný komplex Motocyklového závodu (Semya). Ulica Khokhlovyh, 8), Výskumný ústav rádiolokácie Kvant, Závod na opravu automobilov v Kyjeve (Nikolaj Vasilenka, 1 ), priemyselný komplex závodov Radiometer, Stroydormash, Radar, Burevestnik a Remdizel, lodiarsky podnik Kuznica na Rybalskom.


 

Proti kamikadze dronom Geran-2 sa tak systémy protivzdušnej obrany Buk a Osa-AKM chrániace Kyjev, vedené americkými radarmi AN / MPQ-64 Sentinel, ukázali ako prakticky zbytočné.

 

 

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov:

Ozbrojené sily Ruskej federácie počas dňa pokračovali v úderoch vysoko presnými diaľkovými vzdušnými a námornými raketami na vojenské veliteľské a riadiace objekty a energetický systém Ukrajiny. Všetky určené objekty boli zasiahnuté.

 

Ruská delostrelecká paľba a údery armádneho letectva porazili v kupjanskom smere živú silu a vojenskú techniku ​​14. a 92. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny pri obciach Sinkovka, Petropavlovka, Pesčanoje, Ivanovka a Berestovoje v Charkovskej oblasti. Zničených bolo asi 160 ukrajinských vojakov, štyri obrnené transportéry, dve delá, pickup a dve autá.

 

V lisičanskom smere sa ukrajinská taktická skupina veľkosti práporu neúspešne pokúsila zaútočiť v smere na obec Strjapovka v Doneckej ľudovej republike. Aktívne akcie ruských jednotiek vyhnali jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny späť na skoršie pozície. Zničených bolo viac ako 50 ukrajinských vojakov, šesť tankov, dva obrnené transportéry a štyri pickupy.

 

V nikolajevo-krivorožskom smere ruské jednotky zmarili pokus jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny prelomiť obranu pri obci Bruskinskoje v Chersonskej oblasti. Zničených bolo viac ako 100 ukrajinských vojakov, 13 obrnených transportérov a osem vozidiel.

 

Útoky operačno-taktického a armádneho letectva, raketových síl a delostrelectva počas dňa zasiahli dve veliteľské stanovištia v obciach Dvurečnaja v Charkovskej oblasti a Drobyševo v Doneckej ľudovej republike, 39 delostreleckých jednotiek v palebných pozíciách, živú silu a vojenskú techniku v 127 miestach.

 

Šesť muničných skladov bolo zničených v obciach Figolevka v Charkovskej oblasti, Verchnekamenskoje a Soledar v Doneckej ľudovej republike, Novogrigorovka v Nikolajevskej oblasti a Novopetrovka a Davydov Brod v Chersonskej oblasti. V meste Nikolajev bol zničený sklad paliva pre vojenskú techniku Ozbrojených síl Ukrajiny. Okrem toho bola v obci Bereznegovatoje v Nikolajevskej oblasti zničená opravárenská základňa pre zbrane a techniku Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

V rámci protibatériového boja bola porazená ukrajinská batéria viacnásobných odpaľovacích raketových systémov „Smerč“ pri obci Kazačja Lopaň, ako aj batéria amerických húfnic M777 pri obci Metallovka v Charkovskej oblasti.

 

Systémy protivzdušnej obrany zničili deväť bezpilotných lietadiel v oblastiach Jagodnoje v Charkovskej oblasti, Pilipovka v Luganskej ľudovej republike, Novoselka a Valerjanovka v Doneckej ľudovej republike, Širokaja Balka, Suchanovo, Tomarino, Pjatichatky a Ingulovka v Chersonskej oblasti.

 

Ďalej bolo zostrelených 21 rakiet systémov HIMARS a „Oľcha“ v oblastiach Vladimirovka v Doneckej ľudovej republike, Oľgovka, Nikolajevka, Novaja Kachovka, Vesjoloje a Otradokamenka v Chersonskej oblasti. Okrem toho boli pri obci Antonovka v Chersonskej oblasti zostrelené dve americké protiradarové strely HARM.

 

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 323 lietadiel, 161 vrtuľníkov, 2256 bezpilotných lietadiel, 380 protilietadlových raketových systémov, 5855 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 871 raketometov, 3484 poľných diel a mínometov, ako aj 6610 špeciálnych vojenských vozidiel.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov