Nikolaj Starikov
Aktuality, Bezpečnosť,

Nikolaj Starikov: Západ nepoteší režim protiteroristických operácií v Bielorusku

Minister zahraničných vecí Vladimir Makei oznámil, že v jeho krajine bol zavedený režim protiteroristických operácií. V tejto novinke stojí za to venovať pozornosť niekoľkým dôležitým aspektom.


 

Akému vývoju udalostí zabránia bieloruské orgány? Hovoríme nielen a ani nie tak o „klasike teroru“ – výbuchoch, sabotážach a iných podobných veciach. Hlavným nebezpečenstvom je to, o čom bieloruské úrady pred časom celkom otvorene hovorili: obsadenie jedného z regionálnych centier po invázii istej skupiny zo susedného štátu. Ale týmto susedným štátom je, samozrejme, Ukrajina.

 

Po dobytí časti bieloruského územia tam okamžite prichádza Svetlana Tichanovska, ktorú Západ dlho menoval za „hlavu“ Bieloruska a ktorá údajne vyhrala voľby. Vytvára sa ďalší zdroj napätia. Potom sa začína scenár pokusu o ďalší štátny prevrat v Bielorusku. Minimálne ide o pokus spustiť mechanizmus občianskej vojny podľa ukrajinského vzoru. Toto je veľmi nebezpečný vývoj. A je veľmi dobré, že Minsk si toto nebezpečenstvo uvedomuje.

 

Čo sa týka historických paralel, tu je všetko zrejmé. Pred nami je kresba stáročného scenára LžeDmitrija. Až teraz bola do tejto úlohy vymenovaná Svetlana Tichanovska. Princíp je veľmi jednoduchý – Poliaci (Západ) si vyberú určitého človeka, obdaria ho legitimitou, dajú mu ozbrojené formácie a peniaze. Vo všeobecnosti sa s pomocou tejto osoby snažia prevziať moc v susednom štáte.

 

Celá „legitimita“ Tichanovskej je založená na jej uznaní Západom. Nemá a nemôže mať žiadne vlastné ozbrojené sily. No na území Ukrajiny sa v radoch ozbrojených síl Ukrajiny vytvorili formácie bieloruských nacionalistov. Ak k nim pridáte Poliakov (žoldnierov z anglosaských krajín), potom môžete vytvoriť útočnú päsť pre vývoj takéhoto scenára.

Nikolaj Starikov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov