Západný satelitný systém MAXAR zverejnil satelitné snímky následkov úderu na Krymský most. Snímka vznikla v momente, keď na železničnej trati horela železničná cisterna zasiahnutá výbuchom. Požiar sa následne rozšíril aj na ďalšie cisterny, no situácia sa nezhoršila
Aktuality, Bezpečnosť,

Spisovateľ Nikolaj Starikov: Výbuch na Krymskom moste je ďalšou politickou provokáciou Západu

Zelenskyj trávi nočný čas v bunkri v Kyjeve po tom, čo SBU prevzala zodpovednosť za útok na Krymský most. Reakciou boli údery na objekty ukrajinského režimu na viacerých miestach. Útoky na území 55. delostreleckej brigády v Záporoží boli vedené pomocou bezpilotných lietadiel Geran-2 na ubytovacie zariadenia a územia kam boli nedávno dodané zbrane a munícia NATO.


 

V dôsledku nárazu došlo k výbuchu na základni 55. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny. Plašujúca sa munícia sa ponorila na strechu budovy vojenského objektu, čo viedlo k požiaru a výbuchu. Zelenskyj, ktorý si uvedomil, že v jeho mene bol spáchaný rozsiahly teroristický útok, sa v noci 9. októbra snažil skryť pred údermi dronov Geran-2. Drony zasahovali ukrajinské sily aj v Charkove, Mykolajive, Dnepropetrovsku a Chersonskej oblasti.

 

Americké ministerstvo obrany odmieta komentovať výbuch nákladného auta na krymskom moste, ktorý spôsobil požiar siedmich železničných vozňov a zrútenie dvoch polí mosta.
“Zaznamenali sme správy o výbuchu na moste, no momentálne k tejto situácii nemáme čo dodať.” Uviedlo vo vyhlásení americké ministerstvo obrany.

 

Či za týmto teroristickým útokom stoja Spojené štáty alebo Veľká Británia začalo byť evidentné. Operácia bola starostlivo naplánovaná a zjavne koordinovaná pomocou prieskumných satelitov, pretože auto bolo vyhodené do vzduchu po priblížení sa k nákladnému vlaku. Jednou z verzií môže byť aj to, že do útoku by mohli byť zapojené dve autá. Vodič vybuchnutého kamióna, ktorý dostal príkaz na prepravu nákladu z Armaviru do Simferopolu, ho mal doručiť 7. októbra, t.j. na narodeniny Vladimíra Putina, ale z nejakého dôvodu sa odchod uskutočnil o deň neskôr. Pôvodne bol odchod podľa údajov z internetovej aplikácie naplánovaný na 6. októbra. Niekoľko ruských publikácií tvrdí, že podľa dokumentov mali byť v kamióne náhradné diely – hmotnosť nákladu bola od 7 do 25 ton a objem bol 87 metrov kubických.

 

“Nastane Medvedevov súdny deň?”. Ukrajina zaútočila na Krymský most. Video

 

Spisovateľ a publicista Nikolaj Starikov je presvedčený, že výbuch na Krymskom moste je ďalšou politickou provokáciou Západu
„Pokiaľ ide o výbuch na Krymskom moste, existuje niekoľko nástrojov. Prvá zložka je politická: vyzvať Rusko, ukázať svoje schopnosti a postaviť ruskú stranu do ťažkej pozície, pretože na to treba nejako odpovedať…

“Ide o ďalší krok k realizácii provokácií Anglosasov s atómovými zbraňami: oni sami odpália atómovú zbraň – ruská strela s konvenčnou hlavicou vletí do vojenského skladu, oni ho vyhodia do vzduchu a potom vyrobia obrovskú politickú provokáciu.”

“Stále potrebujú vysvetlenie, prečo Rusko použilo jadrové zbrane – teraz sa vraj Rusko mstí za teroristický útok na Krymský most.” Dodal Starikov.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov